NKC Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2019

NKC Kampeerauto van het jaar 2019

NKC Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2019

De NKC organiseert de verkiezing voor de Kampeerauto van het jaar inmiddels al enkele jaren. Deze verkiezing leek aanvankelijk naast de bekende en populaire ANWB verkiezingen voor de caravan en camper van het jaar niet zo’n groot bestaansrecht te hebben.

Niets blijkt echter minder waar. De NKC-verkiezing, die in tegenstelling tot de andere verkiezingen een echte publieksverkiezing is, blijkt heel populair te zijn geworden. Voor de laatste editie zijn er namelijk maar liefst vijfduizend stemmen uitgebracht.

Het is natuurlijk ook zo dat campers alleen maar populairder zijn geworden. De importeurs en dealers van de genomineerde campers zorgen bovendien zelf ook voor de nodige publiciteit. Ook is het ledenaantal van de NKC flink gegroeid.

Voorselectie

Dit jaar werden de campers weer in drie categorieën verdeeld. Hierbij werd er door een vakjury een voorselectie gemaakt uit het aanbod van nieuwe campers in 2019. Daarna was het de beurt aan de Nederlandse camperaars, die hun stem uit mochten gaan brengen.

Drie categorieën

Camperaars en andere camperenthousiastelingen konden hun stem uitbrengen in drie categorieën: buscampers, halfintegraal campers en integraal campers. Aan de hand van hun stemmen, waarbij er dus ruim 5000 stemmen zijn uitgebracht, werden de campers van Malibu, Knaus en Hymer verkozen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019. Dit maakte de NKC vorige week bekend op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden. Onderstaand de winnaars, zoals deze door de NKC werden gepresenteerd:

Buscampers – Malibu Van Charming

In de categorie buscamper is de Malibu Van Charming GT 640 LE het populairst. Met name dankzij het panoramaraam boven de cabine valt de buscamper op. Inzittenden hebben hierdoor een weids uitzicht. Bijkomend voordeel is meer hoofdruimte en daardoor een ruimtelijk gevoel. De camper heeft lengtebedden en is netjes afgewerkt, naar de maatstaven van het moederbedrijf Carthago.

Halfintegraal campers – Knaus Van Ti Plus

In de categorie halfintegraal gaan de meeste stemmen naar de Knaus Van Ti Plus 650 MEG. De Knaus heeft de onderscheiding voor een groot deel te danken aan de techniek van het basisvoertuig van MAN, dat identiek is aan de nieuwe Volkswagen Crafter. Verder zijn de goede rijeigenschappen en de hoogwaardige, solide en wintervaste opbouw doorslaggevend.

Integraal campers – Hymer B Klasse Moderncomfort

De Hymer B Klasse Moderncomfort 690 I is de winnende camper in de categorie integraal. De Hymer B Klasse heeft de nieuwe Mercedes Sprinter als basisvoertuig. De 690 van deze serie heeft een queensbed, dat zowel in hoogte als in lengte te verstellen is. Dit om meer hoogte in de garage en extra loopruimte binnen te krijgen. Het lichtgewicht chassis maakt een vrijwel vlakke bodemplaat mogelijk en herbergt alle elektronica en de watertanks.

Like dit artikel
Tweet dit artikel