Nieuwe alkoof en halfintegraal campers bij Dopfer Reisemobile

Dopfer Individual 582 TI

Nieuwe halfintegraal camper van Dopfer Reisemobile

ZOETERMEER – Dopfer is een Duitse camperbouwer die bij ons niet zo bekend is. In Duitsland heeft in het bedrijf, dat in het Beierse Neuburg is gevestigd, naamsbekendheid opgebouwd als specialist in het bouwen van maatwerk campers.

Nagenoeg alle campers van Dopfer worden geheel op maat en naar de wensen van de klanten gebouwd. Daarnaast heeft Dopfer ook een aantal standaard modellen. Deze dienen als basis, uitgangspunt en voorbeeld voor de maatwerk campers.

Van die standaard modellen toonde Dopfer drie nieuwe op de Caravan Salon in Düsseldorf. Alle drie zijn het geheel verschillende modellen, met als enige overeenkomst het onderstel, waarvoor Dopfer gebruik maakte van de Mercedes Sprinter.

Dopfer Individual 302 A

Dopfer Individual 302 ADe kleinste is de Dopfer Individual 302 A. Dit is een alkoof camper die nog geen 6 meter lang is. Hier laat Dopfer zien dat je met een lengte van slechts 5,62 meter als reizend stel over heel wat ruimte kunt beschikken. In de achterzijde van de camper heeft deze camper een gerieflijke zithoek, Daarvoor bevinden zich de wasruimte met separate douche, met daar tegenover de hoekkeuken. Onder de zitgroep is nog een behoorlijk grote garage. In de alkoof is een ruim tweepersoons bed. Het kernbeuken houtdecor van de betimmering is licht en geeft het interieur een ruimtelijke indruk.

Dopfer Individual 422 A

Dopfer Individual 422 ADe Dopfer Individual 422 A is niet alleen groter, maar ook op een wat andere doelgroep gericht. Het onderstel van deze stoere alkoof camper is namelijk voorzien van vierwielaandrijving. Ook deze camper heeft de zitgroep achterin. In tegenstelling tot het vorige model heeft Dopfer in de alkoof nu twee eenpersoons bedden ingebouwd. Ook de wasruimte en keuken zijn een maatje ruimer, en de hoeveelheid bergruimte is riant. Echt een camper voor wie langere reizen naar verre streken wil maken.

Dopfer Individual 582 TI

De enige halfintegraal camper die Dopfer in Düsseldorf liet zien was de Individual 582 TI. De maximaal toelaatbare massa van deze camper, die in de bovenste foto wordt getoond, bedraagt bijna 6 ton. Ook deze camper is op een Mercedes Sprinter gebouwd. In dit geval is er echter ook gebruik gemaakt van een Al-Ko laagbouwchassis met tandemas.

Omdat het een halfintegraal camper is waarbij de cabine en woonruimte dus ook meer één geheel vormen, is deze camper anders ingedeeld dan voorgaande alkoof campers. Hier bevindt de zitgroep zich voorin, wat bij een halfintegraal ook gebruikelijk is. Je kunt dan immers ook de draaibare voorstoelen bij de zitgroep betrekken. Ook deze Dopfer camper heeft een hoekkeuken, met daar tegenover ook weer de wasruimte. Achterin de camper zijn 2 enkele bedden geplaatst, met wederom een garage eronder. Het interieur is afgewerkt met walnoot houtdecor. Bovendien is deze camper voorzien van een aantal technische snufjes. Er is bijvoorbeeld een internetverbinding via de satelliet zodat je met de iMac computer, die Dopfer ook heeft ingebouwd, altijd en overal kunt internetten en mailen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel