Nieuw hoofdstuk voor Campercontact dankzij groeikapitaal

Nieuw hoofdstuk voor Campercontact dankzij groeikapitaal
Nieuw hoofdstuk voor Campercontact dankzij groeikapitaal

Campercontact, een bijna onmisbare website en app voor mensen die met de camper reizen, heeft recent een belangrijke mijlpaal bereikt. Nadat het platform, dat vijftien jaar lang onder de hoede van de NKC opereerde, begin dit jaar zelfstandig ging heeft het nu ook een aanzienlijke groei-investering verkregen.

Dankzij de investering van Airbridge Equity Partners staat het platform klaar om een nieuw tijdperk in te luiden en zijn groeiambities te verwezenlijken. Deze kapitaalinjectie markeert dan ook een belangrijk keerpunt, die de verdere expansie in Europa mogelijk moet maken.

Jorian Keij, CEO van Campercontact, benadrukt het belang van deze ontwikkeling. “Deze investering luidt een nieuw hoofdstuk in voor Campercontact,” zegt Keij. “Met Airbridge’s steun kunnen we onze ambitieuze plannen versnellen en onze belofte van betrouwbare informatie voor camperavonturen verder uitbouwen”​.

De rol van de NKC en verzelfstandiging

Na de afsplitsing van de NKC, de grootste camperclub van Europa, gaat Campercontact sinds begin dit jaar zelfstandig verder. Die beslissing was nodig omdat Campercontact alleen op die manier uit kon groeien tot een internationaal platform.

Stan Stolwerk, directeur-bestuurder van de NKC, ziet dit als een positieve stap die de gedeelde doelstellingen van het toegankelijker en plezieriger maken van camperreizen versterkt​. “De NKC is blij te zien dat Campercontact, een belangrijke speler voor camperaars in Europa, zich met deze financiering versneld kan ontwikkelen,” zegt Stan Stolwerk, “Deze stap versterkt onze gedeelde doelstelling om camperreizen toegankelijk, betrouwbaar en plezierig te maken voor alle camperaars.”

Innovatie en community vormen de kern van de groei

Het platform richt zich op de meer dan een miljoen mensen die regelmatig met de camper reizen. De bijdragen van zijn actieve gebruikersgemeenschap, die uit ongeveer 850.000 mensen bestaat, zijn van groot belang voor het forum. Met de plannen om de dienstverlening aan campings en camperlocaties te verbeteren, zet Campercontact zich verder in voor het versterken van zijn positie als betrouwbare bron voor overnachtingsplaatsen​.

Airbridge Equity Partners

De inzet van Airbridge Equity Partners, een investeringsbedrijf met expertise in technologiegedreven bedrijven, belooft Campercontact te ondersteunen in zijn groei naar een nieuw niveau van dienstverlening en technologische vooruitgang.​

Robin Rensen van Airbridge Equity Partners onderstreept bovendien het belang van de community voor Campercontact: “Het opbouwen van een community is niet alleen bijzonder tijdrovend en waardevol voor gebruikers, het is vaak ook de enige manier om de uitdagingen op te lossen waar alle gebruikers van Campercontact zich gezamenlijk voor inzetten. Deze actieve community en een gepassioneerd team, stelt Campercontact in staat de standaard te worden voor de toekomst van camperreizen. Door de innovatieve roadmap betrekken we camperplekeigenaren nog intensiever, om zo de hele community en de daaruit voortkomende oplossingen samen te brengen.”

Toekomstperspectieven

Terwijl Campercontact deze nieuwe fase ingaat, zal het platform zich als vanouds blijven richten op het bieden van een ongeëvenaarde ervaring voor camperaars en naast innovatie en groei ook zijn betrokkenheid bij de community blijven betonen.