Nieuw Garmin navigatiesysteem voor campers

Garmin navigatie campers

Garmin Camper 770 LMT-D navigatiesysteem voor campers.

ZOETERMEER – Garmin introduceert de Camper 770 LMT-D, een geheel nieuw navigatiesysteem voor campers. Het nieuwe systeem biedt de gebruikers onder meer diverse live servicediensten, een flinke hoeveelheid reisinformatie en een aangepaste routering aan de hand van de ingevoerde voertuiggegevens.

Garmin heeft al een aantal navigatiesystemen voor camperaars in het leveringsprogramma, maar de nieuwe Camper 770 LMT-D biedt een aantal nieuwe geavanceerde functies die het navigeren met de camper of caravan nog gemakkelijker maken. Het heldere touchscreen met een beelddiagonaal van bijna 7 inch is helder genoeg om ook in fel zonlicht een duidelijk beeld te bieden.

Uitgebreide database met campings en camperplaatsen

De Garmin Camper 770 LMT-D beschikt over uitgebreide databases van ACSI, NKC en MHF. Daardoor kun je onderweg heel eenvoudig camperplaatsen en campings zoeken en deze ook filteren op voorzieningen zoals elektrische oplaadpunten, toiletten, douches en andere faciliteiten. Dankzij de samenwerking met TripAdvisor en Foursquare biedt de nieuwe Camper 770 LMT-D ook informatie over miljoenen populaire plaatsen om te bezoeken en te ontdekken.

Aangepaste routing voor campers

Ook biedt de nieuwe 770 LMT-D diverse gratis live servicediensten met real-time verkeersinformatie-updates, weersinformatie en nog veel meer. Het navigatiesysteem geeft handige informatie over obstakels, scherpe bochten en brughoogtes. Aan de hand van de ingevoerde voertuiggegevens berekent het navigatiesysteem een aangepaste routing met de meest geschikte route naar de eindbestemming. De routes worden vastgesteld op basis van hoogte, gewicht, lengte en breedte van het voertuig. Hierdoor is de Camper 770 LMT-D niet alleen geschikt voor campers en caravans, deze navigatie biedt ook de nodige ondersteuning bij het rijden met een vouwwagen, paardentrailer of aanhangwagen.

Achteruitrijcamera

De Camper 770 LMT-D is compatibel met de Garmin BC 30 draadloze achteruitrijcamera. Zodra het navigatiesysteem draadloos verbonden is met de achteruitrijcamera kun je eenvoudig voertuigen, voetgangers en andere obstakels zien op het scherm van de Camper 770 LMT-D terwijl je achteruit rijdt.

Spraakgestuurde navigatie

Dankzij de spraakgestuurde navigatie kan de bestuurder zijn opdrachten uitspreken, terwijl de handen veilig aan het stuur blijven. In combinatie met de Bluetooth draadloze technologie voor handsfree bellen wordt veilig rijgedrag nog eens extra gestimuleerd. Door het navigatiesysteem te koppelen met een compatibele smartphone worden zelfs de meldingen van inkomende oproepen, tekstberichten, emails en social media op het scherm van de Camper 770 LMT-D weergegeven. Zo hoef je onderweg niet de telefoon te zoeken, maar blijf je toch op de hoogte van wat er speelt.

Locaties delen

Met de handige LiveTrack functie van de Camper 770 LMT-D kun je als bestuurder locaties delen met vrienden en familie, zodat zij jouw route kunnen volgen. Dankzij de ingebouwde wifi worden kaart- en software updates gedownload, ook wanneer je onderweg bent, zodat je altijd de meest recente informatie tot je beschikking hebt. Mocht je onderweg naar je eindbestemming leuke tussenstops willen maken, dan zal de Camper 770 LMT-D informatie geven over interessante hotels, restaurants en bezienswaardigheden op de route.

Compatible met Smartwatch

De Camper 770 LMT-D werkt ook samen met elke Connect IQ compatibele Garmin smartwatch. Met die combinatie ontvang je meldingen op het horloge en kun je gebruik maken van de handige kompasnavigatie op de smartwatch om van de geparkeerde camper, auto of ander voertuig naar de bestemming te komen en andersom.

De Garmin Camper 770 LMT-D is reeds verkrijgbaar, de adviesverkoopprijs bedraagt € 399,99.

Like dit artikel
Tweet dit artikel