Niederrheinischen Reisemobiltage 2019

Niederrhein Wesel

Niederrheinischen Reisemobiltage 2019

Ook dit jaar zijn camperaars welkom in de Duitse regio Niederrhein. Dat is het gedeelte net over de grens bij Arnhem, Doetinchem en Nijmegen waar de Rijn ons land binnenkomt. In deze regio worden ieder jaar de Niederrheinischen Reisemobiltage gehouden.

Deze regio wil namelijk laten zien dat dit gebied niet voor niets heel populair is onder de Nederlandse en Duitse camperaars. De regio biedt namelijk een interessante combinatie van natuurschoon, levendige steden en de nodige cultuur en is ook prima te bereiken vanuit Nederland en het Ruhrgebied.

Open huis van de gehele regio

Het evenement is een soort van open huis waar de gehele regio aan meewerkt. Verspreid over meerdere locaties wil men de camperaars niet alleen de nodige informatie maar vooral ook heel veel amusement, vermaak en gezelligheid bieden. Gastvrijheid is dan ook het motto van deze dagen. Er wordt door verschillende partijen en instanties meegewerkt aan de Niederrheinischen Reisemobiltage, die dit jaar plaats vinden van 26 tot en met 28 april. Zo zullen diverse camperbedrijven niet alleen hun deuren openen maar hun terrein ook als overnachtingsplaats ter beschikking stellen. Ook gemeenten, steden, dorpen, campings en camperplaatsen dragen hun steentje bij om de Niederrheinischen Reisemobiltage tot een waar succes te maken. Onderstaand een paar voorbeelden van wat er zoal te doen is. Wie meer wil weten, zal even op Google moeten zoeken aangezien er geen centrale website of Facebookpagina van het evenement is.

Rommelmarkt in Goch

Zo organiseert de stad Goch al vele jaren een camping-rommelmarkt op de Friedensplatz. Onder het motto „Von Campern für Camper“ kan iedere deelnemer, die met zijn camper op 27 of 28 april op de Friedensplatz staat, zijn overbodige camper- en kampeerspullen te koop aanbieden. Professionele handelaren worden daar uiteraard niet toegelaten. De camperclub RMC Rhein/Maas Goch zal er een barbecue verzorgen en voor koele drankjes zorgen.

Broodjes, rondleiding en BBQ in Kalkar

De stad Kalkar biedt de aldaar overnachtende camperaars een broodjesservice voor het ontbijt aan. Ook is er een rondleiding en zal er als het weer het toelaat op de camperplaats een barbecue worden georganiseerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel