MiniCamper verder doorontwikkeld

Campersite.nlVoor JB Kampeerauto’s Soest is de productie en verkoop van de MiniCamper tot nu toe zeer succesvol verlopen, inmiddels zijn ook al de eerste geinteresseerden uit België gesignaleerd.

 

De MiniCamper is een jonge gebruikte Ford Connect, die door JB Kampeerauto’s tot kleine camper wordt omgebouwd.

Op basis van de ervaringen van een aantal MiniCamper eigenaren zijn er inmiddels wat praktische modificaties aan het interieur uitgevoerd:

 

  • Een laadklep aan de achterkant om in de bak onder de zit/slaapbank te komen. Ook is standaard een extra 12 volt en 230 volt stopcontact aanwezig voor bijv. het opladen van telefoon, gebruik van laptop, etc.
  • De grootte van de schuiflade waar de koelbox in staat is enigszins aangepast zodat men er ook voor kan kiezen om daar een chemisch toilet i.p.v. de koelbox in te plaatsen.
  • Een snijplank op de wasbak vergroot het keukencomfort met wat meer opzetruimte.
  • Het polyester uitsteldak is met 3 cm verlaagd waardoor het nu beter bij de lijn van de auto aansluit en een betere stroomlijn geeft.
  • Op grond van een wijziging van de RDW reglementen krijgen MiniCampers die jonger zijn dan 20 oktober 2008 altijd de vermelding van 2 geautoriseerde zitplaatsen op het kenteken deel 1A.

Campersite.nlDe MiniCamper is door JB Kampeerauto’s eind oktober ook voor de eerste keer op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs gepresenteerd. Los van deze succesvolle introductie is hier ook goed overlegd met de bezoekers over hun algemene wensen ten aanzien van de MiniCamper. Voor 2011 komt er daarom ondermeer een z.g.n. "instapmodel" op de markt op basis van de Connect T 220 L i.p.v. het huidige basismodel, de Connect T 230 L met airco. Dit MiniCamper "instapmodel" is op basis van een Connect uit 2003 leverbaar voor € 17.900,=, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en comfort van de luxe MiniCamper inbouw.

 

Campersite.nlOok wordt er onderzoek gedaan naar een uitvoering met zowel een achter- als zijinstap door de rechter schuifdeur. Dit heeft namelijk consequenties voor de binnen en buiten te gebruiken zwenkkeuken. Specifieke persoonlijke inrichtingswensen, mits redelijk in te passen in het basisinterieur, behoren nu ook tot de mogelijkheden, zo is er bijvoorbeeld een derde bed in de vorm van hangmatbed boven de zitbank verkrijgbaar.

 

Verder zijn er onder de accessoires nu ook een fietsenrek aan de rechter achterdeur voor twee fietsen waarbij men ook met de twee fietsen achterop de MiniCamper gewoon kan instappen. Tevens is er een lichtgewicht achtertent(335 cm x 350 cm) leverbaar die los kan worden afgesloten en ook afgekoppeld kan blijven staan.
Andere nieuwe accessoires zijn een thermo-mattenset voor de cabine om de warmte of kou buiten te houden, een demontabele aluminium bagagerek boven in de cockpit en een Omnistor cassetteluifel.

 

Medio december 2010 gaat de nieuwe website www.minicamper.nl van start waarop alle informatie over de MiniCamper is te vinden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel