Mini introduceert eenpersoons camper

Mini kampeerautoOXFORD – Automerk Mini wil gaan meetellen in de recreatiebranche.

Om dat te bereiken introduceerde het autobedrijf onlangs een kampeerwagen.

Mini zet in op de groeiende populariteit van kamperen en festivals en wil zich in de markt zetten als ‘avontuurlijk’. Reizigers worden door het kekke automerk verleid om ‘out of the box’ te denken. Mini is niet langer het autootje waarmee Mr. Bean zich in allerlei bochten wringt, maar dé auto voor ‘weekend warriors’, avontuurlijke mensen die alles uit het weekeinde proberen te halen.

Clubvan Camper
Clubvan camperDe Mini Clubvan Camper is een eenpersoons ‘kampeerauto’ op basis van het gelijknamige model auto. Dit veelzijdige karretje is voorzien van een uitschuifbaar keukentje compleet met kookstel en koelkastje. Andere faciliteiten zijn onder meer een speciaal navigatiesysteem, een tv’tje, en een verwarming die los van de motor kan draaien. Een douchekop kan worden aangesloten op de watertank die zich onder de laadbak bevindt. Hoogtepunt van de camper is het dak. Daarin is extra opslagruimte gecreëerd, maar ook een glazen paneel. Ideaal voor het spotten van sterren tijdens heldere nachten. Om ruimte te maken voor al deze faciliteiten is er wel een stoel gesneuveld. Deze camper is dus alleen geschikt voor soloreizigers.

Tegelijk met het introduceren van de Clubvan Camper introduceerde Mini ook een caravan en een speciale daktent.

Helaas zijn er op dit moment nog geen plannen de camper ook daadwerkelijk te gaan produceren. De reden hiervoor is onduidelijk. Het lijkt er op deze manier op dat BMW, het moederbedrijf van Mini, dit model puur heeft bedacht om in de zomerperiode positief in het nieuws te komen. Dat is bij deze gelukt!

Like dit artikel
Tweet dit artikel