Mega Lounge buscamper combineert zitgroep achterin met hefbed

Mega LoungeMega Lounge buscamper met zitgroep achterin ent hefbed

Mega Lounge buscamper combineert zitgroep achterin met hefbed

Wie een buscamper wil kopen, zal merken dat zolang buscampers dezelfde maat hebben, zij ook vaak dezelfde indeling hebben. Dit komt omdat het beperkte formaat nu eenmaal niet zoveel mogelijkheden voor variatie biedt.

De Sloveense camperbouwer Mega Mobil heeft echter een andere indeling bedacht. Door de combinatie van een hefbed en een zitgroep achterin de camper weet men een heleboel ruimte te besparen. Daardoor is er weer ruimte voor een relatief grote badkamer.

Zitgroep achterin

Mega Mobile heeft de Mega Lounge camper een ruime zitgroep achterin gegeven. Daarboven is een hefbed geplaatst. Dit heeft tot gevolg dat de zitgroep voorin, direct achter de voorstoelen, kan komen te vervallen. Dat geeft weer ruimte voor een ruime badkamer. Direct achter de bestuurdersstoel is nog wel een klein klaptafeltje gemonteerd. Op die manier is er, al een van beide reizigers op bed ligt, toch nog een tafel beschikbaar.

Wie grote stukken bagage mee wil nemen, zou de tafel in de zitgroep opzij kunnen schuiven. Maar de zitgroep, waarvan de gesloten zijde van de U-vorm zich aan de achterzijde bevindt, is via de achterdeuren niet echt heel makkelijk bereikbaar. Daar kunnen bijvoorbeeld geen fietsen door naar binnen. Dé oplossing daarvoor is natuurlijk een fietsdrager.

Overdag biedt de zithoek alle ruimte om daar prettig te verblijven. Zodra het tijd wordt om te gaan slapen, laat je het hefbed zakken. Dat hefbed, dat overdag vlak tegen het plafond is getrokken, biedt voldoende slaapruimte voor twee personen. Optioneel is er ook een hefdak verkrijgbaar waardoor de Mega Lounge zelfs over vier slaapplaatsen beschikt.

Grote badkamer

Doordat de zit- en slaapruimte gecombineerd worden, heb je beduidend meer ruimte in de camper. De komt bij de Mega Lounge vooral ten goede van de badkamer. Die biedt in de meeste buscampers vaak maar net genoeg ruimte. De badkamer van de Mega Lounge is een stuk ruimer, hij biedt plaats aan een douche, wastafel en toilet naast elkaar. De foto’s van de kleinste 540-indeling laten zien dat zelfs die nog een behoorlijk ruime badkamer heeft.

Keus uit verschillende basisvoertuigen

Mega Mobil kan de Mega Lounge buscamper in drie verschillende maten leveren: de 540, 600 of 640. Enigszins afhankelijk van de gekozen maat kan Mega Mobil de Mega Lounge op verschillende basisvoertuigen bouwen. Er is keus uit een Fiat Ducato, Citroen Jumper, Opel Movano, Peugeot Boxer, VW Crafter en de MAN TGE. Deze zijn deels ook met vierwielaandrijving leverbaar. Voor wie dat wil, kan Mega Mobil de camper nog verder ombouwen tot een avontuurlijke off-road buscamper.