LOKI Expedition gaat met de Discovery terug naar zijn roots

LOKI Expedition Discovery expeditie overlander camper

LOKI Expedition gaat met de Discovery terug naar zijn roots

LOKI Expedition, oorspronkelijk bekend van het ombouwen van zeecontainers tot leefruimtes, lanceert de Discovery Series. Dit is een van hun meest robuuste en luxueuze voertuigen tot nu toe, ontworpen om extreme off-road avonturen te beleven met het comfort van thuis.

De Discovery Series lijkt misschien niet direct op een zeecontainer op wielen, maar komt aardig in de buurt. Elk voertuig wordt gebouwd op een middelzwaar vrachtwagenchassis en heeft een rechthoekige cabine van 4,8 of 6 meter lang.

Kies zelf wat je wilt

Een opvallend aspect van de LOKI Discovery Series is dat klanten kunnen kiezen voor een op maat gemaakte vrachtwagen met alle accessoires, of een volledig ingerichte camper/wooncabine geïnstalleerd op een eerder aangeschaft voertuig. Dit geeft avonturiers de mogelijkheid om zelf het perfecte chassis te kiezen op basis van hun eigen eisen en budget.

Luxe interieur

Hoewel zeecontainers niet direct geassocieerd worden met luxe, heeft LOKI het interieur van de Discovery Series behoorlijk luxe uitgevoerd. Het interieur is strak, modern en goed verlicht dankzij grote ramen, een dakraam en dimbare inbouwverlichting. Daarnaast is het voertuig voorzien van alle benodigdheden voor een langere reis, zoals een keukenblok met inductiekookplaat en grote koelkast, een entertainmentruimte met een grote U-vormige leren bank, een badkamer met douche en cassettetoilet alsmede een slaapkamer met queensize bed. Er is genoeg ruimte om tot zes volwassenen te laten slapen en er is ook meer dan voldoende opbergruimte aanwezig.

LOKI Expedition Discovery expeditie overlander indeling

Het interieur van de Discovery Series is uitgevoerd met licht hout meubilair en bevat ook een ‘natte ruimte’ voor het drogen van natte en vieze kleding. Eén deel van het voertuig is het slaapgedeelte met het queensize bed, het andere deel is het woongedeelte dat een U-vormige leren bank heeft die kan worden omgevormd tot een bed. Boven het woongedeelte bevindt zich bovendien een tweepersoons hefbed. De keuken is voorzien van kwarts aanrechtbladen, een inductiekookplaat, een magnetron, een koelkast/vriezer en een UV-waterzuiveringsinstallatie.

Water- en elektriciteitsvoorziening

Om off-grid te kunnen overnachten, is de Discovery Series uitgerust met een lithiumaccu van maximaal 2000 Ah en tot wel 1.520 watt aan zonnepanelen. Er is ook een 1.000-watt omvormer en oplader inbegrepen voor het gebruik van apparatuur buiten het voertuig. Verder beschikt het voertuig over een 525-liter verswatertank, een 225-liter afvalwatertank en een waterzuiveringsinstallatie.

Om iedereen warm te houden tijdens koudere weersomstandigheden is de Discovery Series voorzien van vierseizoenenisolatie, vloerverwarming en een hybride dieselverwarming. Voor rondtrekkende werkfanaten is de mobiele woning voorzien van Wi-Fi en er is ook een entertainmentsysteem voor het vermaak van de reizigers.

Made in the USA

De in de Verenigde Staten geproduceerde Discovery Series is ontworpen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden. Zo heeft hij niet alleen goede isolatie maar maken de versterkte glazen ramen de woonunit ook geschikt voor hoge hoogtes en extreme weersomstandigheden. Uiteraard is de wagen uitgerust met allerlei off-road toebehoren, zoals aluminium beschermingsplaten, LED-verlichting, opbergdozen en een ingebouwde luchtcompressor.

Bovendien beschikt het voertuig over een 360-graden camera voor veilig achteruitrijden en van rijstrook wisselen. Daarnaast heeft hij talloze accessoires zoals een uitschuifbare luifel, een buitenkeuken, een 360-graden camerasysteem, LED-verlichting aan de achter- en zijkanten, een handige toegangstrap en laddercombinatie en een grote garage.