LMC neemt Innovan buscampers opnieuw in assortiment op

LMC Innovan buscampers

LMC neemt Innovan buscampers opnieuw in assortiment op

LMC bouwde tot een aantal jaren geleden ook buscampers. Men haalde die toen uit het programma omdat het niet rendabel was. Men had een apart dealernetwerk voor de buscampers en ook de synergie met het toenmalige zustermerk T.E.C. maakte het er niet makkelijker op.

Maar we leven nu in een tijd waarin de campers, en zeker ook de buscampers, weer bijzonder in trek zijn. Dat maakt het voor LMC weer interessant om buscampers te gaan bouwen. En zo komt het dat LMC de oude naam Innovan weer heeft opgepakt en dus weer buscampers aan gaat bieden.

Of die buscampers bij LMC zelf of in de nieuwe buscamperfabriek van zusterbedrijf Dethleffs worden gemaakt, is niet bekend maar het is wel duidelijk te zien dat het typische LMC-producten zijn met een aantal slimme oplossingen. De deur van de compressorkoelkast is bijvoorbeeld aan beide kanten van een scharnier voorzien. De koelkast kan daardoor zowel van binnen als van buiten het voertuig worden geopend. Ook plaatst LMC universele inhaakrails boven het werkblad, waaraan kun je allerlei kookgerei en andere gebruiksvoorwerpen ophangen. Ook realiseerde LMC meer ruimte in het voertuig door de geïsoleerde en verwarmde schoonwatertank onder het voertuig te plaatsen.

Drie modellen

LMC Innovan buscampersVooralsnog biedt LMC dus alleen de Innovan buscamper aan, die in drie indelingen verkrijgbaar zal zijn. De lengte varieert zoals gebruikelijk van 5.40 tot 6.40 meter. Er zijn twee indelingen met een  tweepersoons dwarsbed en ook een model met enkele bedden. Afhankelijk van de indeling (die niet allemaal hetzelfde dak hebben) beschikken ze in totaal over twee tot vijf slaapplaatsen.

“Met de LMC Innovan voegen we het productsegment van de kampeerwagens toe aan ons portfolio. De compacte afmetingen van 5,40 tot 6,40 meter zijn perfect geschikt voor kampeerliefhebbers die zowel een spontaan weekendje weg als een vakantie willen doorbrengen”, zegt Bodo Diller, brand manager bij LMC Caravan.

Volgens LMC is de Innovan een serie betaalbare buscampers in het instapsegment. Evengoed hebben ze een behoorlijk complete standaarduitrusting. Zo hebben ze bijvoorbeeld een luifel en achteruitrijcamera. De prijzen in Duitsland beginnen bij 39.900 euro, bij ons komt daar in ieder geval nog de BPM bij. De eerste modellen zijn alleen als gelimiteerde editie leverbaar, daarom is de configurator van de Innvan nog niet beschikbaar op de website van LMC.

Interieur

Zoals wellicht bekend is LMC geen fabrikant die voor een uitgesproken stijl kiest. Dat zien we ook terug in het interieur van de LMC Innovan, dat zich kenmerkt door een redelijk neutraal maar evengoed sfeervol interieur in de kleuren grijs en taupe, met licht eiken accenten en greeploze kasten en laden. De meeste vlakken zijn voorzien van een ‘anti-vingerafdruk’ afwerking. Ook de badkamer is met grijs afgewerkt, maar nu in combinatie met wit. Mede door de ingebouwde LED-spots en het dakluik die samen voor meer dan voldoende licht zorgen, heeft de badkamer ondanks de beperkte afmetingen een goede ruimtelijke indruk.

Bodo Diller: “Grijs straalt een zekere sereniteit uit. Een sereniteit die vakantiegangers mee zouden moeten nemen op hun reizen”.