LMC past modellenpalet in 2015 verder aan

Campersite.nlSASSENBERG – LMC heeft vorig jaar besloten om afscheid te nemen van het merk T.E.C. en de modellen van T.E.C., die immers toch al de nodige jaren uit dezelfde fabriek afkomstig waren, in het eigen LMC programma op te nemen. Voor modeljaar 2015 heeft men besloten om het modellenpalet aan te passen zodat er een meer marktconform en integraal leveringsprogramma ontstaat.

 

Door deze ingreep zal LMC in modeljaar 2015 vijf nieuwe modellen campers aan het programma toevoegen. Naast de Breezer H 747 en de Cruiser SL 632 zijn dat de Explorer SL 585, 635 en 655. Ook vervallen er diverse modellen. In de Breezer serie zijn dat de A 654 G, V 546 G en H 577, bij de Cruiser verdwijnen de SL T 592, SL T 652 G en Cruiser CL T 661. Ook de Explorer SL I 695 G, CL I 650 G en 660 zien we niet meer in het programma terug.

Nieuwe Fiat Ducato

Naast een vrij grote aanpassing binnen het modellenpalet zijn de modellen zelf ook ingrijpend gewijzigd. Ook bij LMC is dit natuurlijk het gevolg van de recent geïntroduceerde nieuwe versie van de Fiat Ducato, die de basis voor de campers van LMC vormt. De nieuwe Fiat Ducato is niet alleen standaard voorzien van een ESP systeem maar staat ook op 16 inch wielen, ook is de bereikbaarheid van de tankreinigingskleppen verregaand verbeterd.

Verdere doorvoering van LMC Long Life Technologie

De Long Life Technologie die LMC in 2013 introduceerde wordt nu nog consequenter doorgevoerd. LMC paste al een tijdje GFK toe voor de daken en onderkant van de bodem, vanaf modeljaar 2015 zullen bij de Breezer en Cruiser Sport Line ook de achterwanden in weerbestendig GFK worden uitgevoerd. Voorts krijgen alle campers van LMC, uitgezonderd de de Tour en Grand Explorer, komend modeljaar nieuwe achterbumpers alsmede nieuwe hoofdsteunen die voldoen aan de geldende EU-richtlijnen. Als aanvulling op de nieuwe achterbumper krijgen de Breezer Van, Cruiser en Explorer Sport Line ook een nieuwe achterspoiler.

Vernieuwd interieur in Breezer H

De voor LMC belangrijke Breezer H krijgt komend modeljaar een compleet vernieuwd interieur. De meubels zijn zo ontworpen dat de lijn van het interieur zo min mogelijk wordt verstoord door het lineair neerlaatbare hefbed en de overgang van leefruimte naar cabine. Ook krijgt de Breezer H standaard de nieuwe en smalle Thetford koelkast met een volume van 140 liter.

Opties en keuzes

Campersite.nlDe overigens al zeer complete basisuitrusting van de LMC campers kan naar wens worden uitgebreid met het nieuwe Selection Plus- en/of het winterpakket. De klant kan bij LMC ook kiezen voor een chassis in wit of metallic-zwart. Wat betreft de decors voor de meubelkleppen is er keus uit Cross-Cut wit en Grano met leer applicatie.

De Cruiser en Explorer CL behouden overigens nog even het bestaande interieur. Wel kunnen de Explorer SL en CL op hun beurt aan de buitenzijde weer worden met nieuwe „Black-Line“ – bestickering. Voorts kan de klant kiezen uit de in totaal zes bekledingsvarianten die (deels tegen meerprijs) ter beschikking zijn. Alle LMC campers vanaf modeljaar 2015 kunnen optioneel met kaderramen en bijpassende luxueuze combirollo’s worden uitgerust. Deze worden in de Comfort Line trouwens al standaard toegepast.

Wie de LMC campers van modeljaar 2015 in levende lijve wil zien moet wachten tot eind augustus, ze worden op de Caravan Salon in Düsseldorf geïntroduceerd.