LMC Innovan 592: zes meter lang en toch enkele bedden

LMC Innovan 592

LMC Innovan 592: zes meter lang en toch enkele bedden

Vorige maand presenteerde LMC op de CMT beurs in Stuttgart een studiemodel van de Innovan 592 buscamper. Door de indeling van de Innovan 590 en Innovan 600 te combineren met een aantal slimme oplossingen, wist LMC de nodige ruimte te besparen.

Door die ruimtebesparing kan LMC in de nog geen zes meter lange Innovan 592 ruimte creëren voor enkele bedden. En die enkele bedden, dat is iets wat in buscampers van deze lengte nog steeds een zeldzaamheid is. Meestal moeten de camperfabrikanten daarvoor namelijk uitwijken naar een langer basisvoertuig van 6,40 meter.

Nog slechts een studiemodel

Aangezien de Fiat Ducato-basisvoertuigen nog steeds moeilijk verkrijgbaar zijn, heeft LMC voor de Innovan 592 gekozen voor een Ford Transit basisvoertuig. Volgens de Duitse camper- en caravanfabrikant betreft de LMC Innovan 592 slechts een studiemodel om de reacties van het publiek te peilen. Er is dus nog geen sprake van dat LMC de Innovan 592 ook daadwerkelijk in productie neemt. Voor het zover is, zal LMC de in dit model doorgevoerde oplossingen moeten doorontwikkelen tot een serieproduct.

Ruimtebesparende, flexibele indeling

Volgens LMC biedt de indeling van de Innovan 592 nieuwe oplossingen op het gebied van bewegingsvrijheid en flexibiliteit. De Duitse fabrikant zegt dat de Innovan 592 een indeling heeft die zowel ruimtebesparend als flexibel is. Die ruimtebesparing is ook noodzakelijk om enkele bedden in de camper kwijt te kunnen. Een dwarsbed neemt ongeveer 1,35 meter aan interieurlengte in beslag terwijl er voor enkele bedden ongeveer 1,95 meter nodig is.

Keukenblok

Het eerste voorbeeld van die ruimtebesparing is te vinden in het keukenblok. Dat is een maatje smaller. Om evengoed voldoende werkruimte te hebben, heeft LMC een uitschuifbaar werkblad bedacht. Overdag kun je dit naar achteren – dus boven het rechterbed – schuiven. Omdat je door dat kleinere keukenblok ook minder opbergruimte in de keuken hebt, heeft LMC extra opbergruimte in het rechterbed gecreëerd in de vorm van een handige apothekerskast. Slim is ook de plaats van de koelkast. Deze bevindt zich aan de voorzijde van het keukenblok. Dankzij de tweezijdig scharnierende deur kun je de koelkast vanuit de camper en via de schuifdeur bereiken.

Badkamer

Ook aan de badkamer van de LMC Innovan 592 is het nodige gedaan om ruimte te besparen. De wastafel is wegklapbaar en verdwijnt dan geheel vlak in de zijwand. Het cassettetoilet kun je wegdraaien zodat dat onder het linkerbed verdwijnt. Ook daar is de zijwand dan geheel vlak. Op die manier kun je de badkamer omtoveren tot een keurige doucheruimte.

Enkele bedden

Door ruimte te besparen in zowel de keuken als badkamer, wist LMC de benodigde extra ruimte voor de twee enkele bedden te creëren. Die zijn overigens niet even groot. Het ene bed meet 2,02 x 0,74 meter, het andere 1,81 x 0,73 meter. Als je wilt, kun je de twee bedden ook samenvoegen tot één groot tweepersoonsbed. Als je extra bergruimte voor grote voorwerpen nodig hebt, kun je de bodems van de bedden voor de reis in elkaar schuiven.

Foto: Autoren-Union Mobilität/Michael Kirchberger

Like dit artikel
Tweet dit artikel