Lippert Solero OG zonneluifel heeft geïntegreerde zonnecellen

Lippert Solero OG zonneluifel heeft geïntegreerde zonnecellen
Lippert Solero OG zonneluifel heeft geïntegreerde zonnecellen

Duurzaamheid is niet langer een modewoord, maar een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, en dit geldt zeker ook voor kamperen. We worden ons steeds meer bewust van onze ecologische voetafdruk. In antwoord daarop brengen bedrijven zoals Lippert Components, Inc. innovaties die deze bewustwording omzetten in praktische oplossingen.

Een opvallend voorbeeld daarvan is de Solera OG zonneluifel, die Lippert in samenwerking met energiespecialist Renogy heeft ontwikkeld. Deze luifel heet niet alleen zonneluifel omdat hij beschutting tegen de zon biedt, maar ook omdat hij dankzij ingebouwde zonnecellen elektriciteit kan opwekken.

Lippert en Renogy’s samenwerking

In de samenwerking tussen Lippert en Renogy werden visie en technologie gecombineerd. Lippert, een vooraanstaand toeleverancier in de recreatiebranche, had als doel om kampeerders een makkelijke mogelijkheid te bieden om zonne-energie te integreren. Renogy is specialist in alle mogelijke vormen van mobiele zonne-energie. Samen ontwikkelden de bedrijven Solera OG zonnelluifel.

Een luifel die niet alleen functioneert als een traditionele luifel, maar ook als een krachtige bron van zonne-energie. Het is een voorbeeld van hoe twee bedrijven hun expertise kunnen bundelen om een revolutionair product te creëren dat een behoorlijke impact op de markt zal hebben.

Wat maakt de Solera OG zonneluifel zo uniek?

Wat de Solera OG onderscheidt, is de integratie van flexibele zonneceltechnologie in een luifel. Deze technologie maakt het mogelijk om tot 300 watt aan zonne-energie op te wekken wanneer de luifel volledig is uitgerold, en 200 watt in ingerolde toestand. Het innovatieve hieraan is de combinatie een duurzame energiebron met het gemak en de functionaliteit van een traditionele luifel.

De Solera OG is ontworpen om naadloos te integreren met bestaande luifelhardware, waardoor het installatieproces eenvoudig en ongecompliceerd is. Dit aspect maakt de Solera OG een praktische uitbreiding van de kampeeruitrusting.

Vooralsnog niet voor Europa

Maar we hebben het hierbij wel over de hardware zoals die in Noord-Amerika gebruikelijk is. De constructie daarvan is zwaarder en robuuster dan we in Europa gewend zijn. Dat betekent dat het niet zeker is of de Solera zonne-luifels ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn, en in hoeverre ze dan alleen op grotere, zwaardere campers geplaatst kunnen worden.

Gezien de groeiende behoefte aan duurzaam kamperen en energieonafhankelijkheid, lijkt de Solera OG ook een interessant productie voor de Europese markt. Het zou daarom mooi zijn als het Lippert zou lukken om ook een lichtere versie van de Solera OG zonneluifel te ontwikkelen. Door de unieke combinatie van functionaliteit, gemak en milieubewustzijn, zou de Solera OG wel eens van de gamechangers kunnen zijn waar kampeerliefhebbers op hebben gewacht.