Landvergnügen Stellplatzführer 2023 biedt unieke overnachtingsmogelijkheden voor camperaars

Landvergnügen Stellplatzführer 2023

Landvergnügen Stellplatzführer 2023 biedt unieke overnachtingsmogelijkheden voor camperaars

Landvergnügen is een bijzonder initiatief in Duitsland waar camperbezitters kosteloos één nacht kunnen verblijven bij meer dan 1400 agrarische ondernemingen. Van traditionele boerderijen tot wijngaarden, reizigers kunnen genieten van lokale producten en een unieke overnachting.

Landvergnügen biedt al vele jaren een budgetvriendelijke en originele manier om het Duitse platteland te verkennen en te genieten van meer dan alleen een gratis overnachting op landelijke bedrijven. De nieuwe gids van 2023 biedt een overzicht van de locaties én een lidmaatschapskaart plus vignet om daar te mogen overnachten.

Groeiend aanbod

In de afgelopen tien jaar is het aantal locaties van Landvergnügen aanzienlijk toegenomen: van 240 naar meer dan 1400 in 2023. Het diverse aanbod van gastheren is indrukwekkend en omvat onder andere kaasproducenten, viskwekerijen, alpacafokkerijen en schnapsdistilleerderijen, wat voor iedere kampeerliefhebber iets te bieden heeft.

Eenvoudig concept

De Landvergnügen Stellplatzführer, inclusief lidmaatschapskaart en vignet, geeft recht op een eenmalige overnachting bij aangesloten bedrijven in Duitsland. De gids is ingedeeld in zeven regio’s en bevat pictogrammen die informatie geven over de faciliteiten en voorwaarden bij de verschillende gastheren, zoals het aantal beschikbare plaatsen en stroomvoorzieningen. Bezoekers mogen maximaal één nacht verblijven bij een gastheer en worden geacht zich netjes te gedragen en het terrein schoon achter te laten.

Budgetvriendelijk overnachten

De Landvergnügen Stellplatzführer voor het seizoen 2023 is online en in boekwinkels verkrijgbaar voor € 49,90. Het vignet is geldig tot 31 maart van het volgende jaar. Je betaalt dus eenmalig een bedrag en kunt er daarna gratis onbeperkt overnachten (doch maximaal één nacht bij iedere gastheer).

Geschikt voor caravan- en camperbezitters

In tegenstelling tot soortgelijke initiatieven in Frankrijk en Italië, kunnen bij ongeveer 75% van de aangesloten Duitse bedrijven ook caravans overnachten. De caravans dienen in veel gevallen net zo zelfvoorzienend te zijn als campers, aangezien er lang niet altijd toiletten, water en stroom beschikbaar zijn.

Extra’s in de gids

Naast praktische informatie bevat de Landvergnügen Stellplatzführer ook tien “Landgeschichten” om te lezen. Deze verhalen bieden een kijkje in het leven op het platteland en de unieke ervaringen die daarbij horen.