Komende zomer is er eindelijk weer een VW-Bus festival

VW-Bus festival 2022

Komende zomer is er eindelijk weer een VW-Bus festival

Het is alweer bijna vijftien jaar geleden dat Volkswagen een VW-busfestival organiseerde. Maar daar komt binnenkort verandering in. Volgend jaar zal er namelijk weer een groot festival voor liefhebbers van de iconische ‘Bulli’ worden gehouden.

Dit zal mede te maken hebben met het feit dat we tegen die tijd de elektrische opvolger van de bij velen zo geliefde Bulli komt. Dan zal namelijk de Volkswagen ID.Buzz zijn opwachting maken.

VW-busfestival

De Bulli-fans wachten al jaren tot er weer een nieuw Bulli-festival zou worden georganiseerd. Via de Facebookgroep “Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer” was er een paar weken geleden al een gerucht over een naderend festival. Dat is nu officieel bevestigd door middel van een persbericht van Volkswagen Bedrijfswagens (VWN). Carsten Intra, Voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen Bedrijfswagens: “Onze trouwe VW-bus fans hebben lang gewacht op een herhaling van de meeting van 2007. Volgend jaar is het zover, dan zal Hannover opnieuw een Bulli-bolwerk worden”.

Van T1 tot ID.Buzz

Liefhebbers van de legendarische Bulli kunnen op het festival alle generaties van de populaire bestelwagen bewonderen, in 1947 door Ben Pon senior is bedacht. Het scala loopt van de T1 tot aan de nieuwe Multivan. Uiteraard zal Volkswagen ook de allernieuwste versie van de VW Bus presenteren, de elektrische ID.Buzz. De introductie van die ID.Buzz zou ook wel eens de aanleiding kunnen zijn dat Volkswagen nu opeens weer een VW-bus festival organiseert. Laten we overigens niet vergeten dat de VW bestelwagen.

Hannover

Het festival zal worden gehouden op het festivalterrein van de Hannover Messe. Dit wordt van 15 tot 17 juli 2022 omgetoverd tot een waar Bulli-paradijs waar naar verwachting duizenden VW-bussen van alle generaties aanwezig zullen zijn en waar natuurlijk ook fans van over de hele wereld zullen toestromen. Uiteraard zal er ook een grote camping zijn zodat men er gezellig kan overnachten. Meer informatie verwachten we dit najaar. Geïnteresseerden kunnen waarschijnlijk rond de jaarwisseling een plaats voor hun VW-bus reserveren.