Knaus blijft marktleider met kampeerauto’s in Duitsland

Knaus blijft marktleider met kampeerauto's in Duitsland

Bijna 10% van de nieuw verkochte campers in Duitsland is van de Knaus-Tabbert Groep

JANDELSBRUNN – De Knaus-Tabbert Groep heeft, ondanks de nog steeds vrij matige markt, de afgelopen jaren voortdurend omzetstijgingen geboekt. Het concern is na het faillissement in 2008 overgenomen door de Nederlandse HTP Groep met als doelstelling een organische groei alsmede stijgende verkoopaantallen.

Knaus-Tabbert is daar tot nu toe prima in geslaagd, het concern is in Duitsland voor de het derde achtereenvolgende jaar marktleider op het gebied van nieuwe kampeerauto’s.

Knaus-Tabbert voert al sinds 2011 de ranglijst van de CIVD aan, van de 24.809 nieuwe campers die er in 2013 in Duitsland zijn geregistreerd waren er 2.406 stuks afkomstig uit de vier fabrieken van de Knaus-Tabbert Groep die behalve in Duitsland ook in Hongarije staan.

Er zijn in Duitsland vorig jaar overigens meer nieuwe campers verkocht dan in het jaar daarvoor, er was een groei van maar liefst 3,1 procent. Voor de Knaus-Tabbert Groep was de groei nog wat hoger, namelijk 3,5 procent, zodat het bedrijf haar leidende positie op het gebied van kampeerauto’s enigszins verstevigde. Knaus-Tabbert is overigens in Europa ook de nummer 2 op het gebied van buscampers.

De goede resultaten van de Knaus-Tabbert Groep, dat voor dit boekjaar op een omzet van ongeveer 297 miljoen euro rekent, hebben uiteraard ook positieve gevolgen voor de arbeidsgelegenheid in de hoofdvestiging in het Duitse Jandelsbrunn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel