Karmann Davis 600 Lifestyle: compacte buscamper met enkele bedden

Karmann Davis 600 Lifestyle: compacte buscamper met compacte badkamer en enkele bedden
Karmann Davis 600 Lifestyle: compacte buscamper met compacte badkamer en enkele bedden

De Karmann Davis 600 Lifestyle, een compacte buscamper onder de 6 meter, keert terug in het aanbod voor modeljaar 2024. Deze camper kenmerkt zich door zijn efficiënte gebruik van de binnenruimte en zijn rijke uitrusting.

Maar waarmee deze buscamper zich vooral onderscheidt, is de combinatie van enkele bedden en een lengte van maximaal zes meter. Die combinatie van comfort en compactheid zien we niet zo vaak en maakt deze camper een interessante optie voor reizigers die bij voorkeur apart slapen maar wel een compacte buscamper wensen.

Fiat Ducato

Het hart van de Davis 600 Lifestyle is het robuuste Fiat Ducato basisvoertig. Klanten kunnen daarbij kiezen tussen een standaard 120 Pk dieselmotor of een krachtigere 140 Pk Multijet3 motor. De afmetingen van de camper – een lengte van 5,995 mm, breedte van 2,050 mm en hoogte van 2,610 mm – zijn die van een buscamper die doorgaans een dwarsbed achterin. Dat bewijst dus hoe Karmann Mobil de ruimte maximaal heeft benut.

Enkele bedden

Het modern ogende exterieur van de camper is uitgerust met moderne voorzieningen zoals geïsoleerde raamkozijnen en een elektrische instaptrap. Het interieur is rijk en luxueus, met witte kastfronten, cappuccinokleurige stoffering en sfeervolle ledverlichting die bijdraagt aan de gezellige sfeer.

De camper, die dus geen dwarsbed maar twee enkele bedden heeft, is qua indeling weliswaar niet helemaal uniek maar wel zeldzaam. Er zijn misschien een stuk of tien buscampers van deze lengte die ook enkele bedden en een badkamer hebben. Daarbij is het goed om te weten dat de bedden van de Karmann Davis 600 Lifestyle qua afmetingen verschillend zijn: 1.720 x 750 mm en 1.980 x 780 mm. Het linkerbed heeft dus een vrij beperkte lengte. Desgewenst kun je het bed overigens ook ombouwen tot een groot dwarsbed. Verder kan er in de zitgroep een kinderbed met een lengte van 1.460 mm worden gerealiseerd. In het verhoogde dak is plaats voor een optioneel bed van 1.800 x 1.200 mm. Er zijn in totaal als het moet dus vijf slaapplaatsen beschikbaar, maar qua zitruimte beperkt de Karmann Davis 600 Lifestyle zich tot maximaal vier personen.

Compacte badkamer

De keuken is zoals gebruikelijk strategisch geplaatst bij de entree en biedt veel werkruimte. Standaard is er een 70L absorptie koelkast ingebouwd op ooghoogte, en ook een praktische 2-pits kookplaat. In het midden van de camper bevindt zich de compacte badkamer, die opvalt door zijn warm houten afwerking en het feit dat de douche ondanks de compacte afmetingen nog prima bruikbaar is. Voor het comfort zijn er diverse functionaliteiten ingebouwd, zoals een 4kW dieselverwarming en een uitgebreid elektrisch systeem met diverse stroomvoorzieningen.