Kaartverkoop VW Bus Festival Hannover is gestart

VW Bus Festival Hannover

Kaartverkoop VW Bus Festival Hannover is gestart

Oorspronkelijk stond het VW Bus Festival gepland voor afgelopen zomer. In het voorjaar van 2022 besloot men om het uit te stellen vanwege de toestroom van Oekraïense vluchtelingen in Hannover, wat niet echt de goede context is voor een feestelijk gebeuren.

Dit jaar zal het festival dus wel plaatsvinden, en wel van 23 tot 25 juni 2023 op het immense beursterrein van de Hannover Messe in Hannover. Tijdens het festival worden meer dan 6.000 VW-busjes en hun eigenaren, en ook meer dan 60.000 bezoekers verwacht.

Drie dagen feesten om de Bulli

Het driedaagse festival staat volledig in het teken van het iconische VW-busje en zal honderden activiteiten, concerten en bijzondere VW-busjes bieden. Er zullen tentoonstellingen, shows en een hal met accessoiremarkt zijn, evenals een food mile met diverse gerechten en dranken.

Daarnaast zal er op vrijdagavond een openluchtbioscoop zijn met de première van “BULLILOVEstories”, een roadmovie waarin verschillende VW-bus eigenaren hun persoonlijke verhalen vertellen.

Cultstatus

Het iconische Volkswagenbusje, ook wel bekend als de “Bulli”, heeft een cultstatus verworven als symbool van vrijheid, avontuur en een bepaalde levensstijl. De Volkswagen Type 2, de eerste VW-bus, werd in 1950 gelanceerd en werd al snel populair vanwege zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Het busje werd een icoon van het naoorlogse Duitsland en de opkomende hippiebeweging in de jaren ’60 en ’70. Na de Type 2 volgden diverse generaties van de VW-bus, zoals de T2, T3, T4, T5 en T6, die allemaal verbeteringen en innovaties met zich meebrachten. De nieuwste toevoeging aan de VW-bus familie is de volledig elektrische ID. Buzz, die in 2022 zal worden gelanceerd. Met zijn nostalgische ontwerp en geavanceerde elektrische aandrijving belooft de ID. Buzz een nieuwe generatie VW-bus liefhebbers aan te spreken en het iconische busje naar een groenere toekomst te brengen. Het is mogelijk dat Volkswagen op het VW Bus Festival de camperversie van de ID. Buzz zal onthullen.

VW Bus Festival Hannover

Kaartverkoop

Tickets voor het festival zijn online verkrijgbaar vanaf vandaag, 23 maart. De kosten voor een dagkaart voor volwassenen bedragen € 10 terwijl kinderen en jongeren tussen de 6 en 17 jaar € 5 betalen. Meerdaagse “Campingtickets” zijn ook beschikbaar vanaf €29, evenals groepstickets en tickets voor leden van de Bulli Clubs. Alle tickets zijn op de dag van het evenement geldig als vervoersbewijs voor bus en trein.