Jubilerend Pössl showt Trenta 30 jubileummodel op CMT

Pössl Trenta 30 buscamper

Jubilerend Pössl showt Trenta 30 jubileummodel op CMT

Pössl bestaat dit jaar dertig jaar. Het is misschien wel een van de vreemdste campermerken op de markt, omdat heel veel Pössl campers helemaal niet door Pössl zijn gebouwd.

Het bedrijf liet bijvoorbeeld heel veel buscampers door Adria, Dethleffs en Heinrich bouwen. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gebouwd door Capron en heeft Pössl ook een eigen fabriek in het Odenwald.

Het bedrijf is dertig jaar geleden, in 1989, opgericht door de Oostenrijker Peter Pössl. Hij zag dat steeds meer mensen er met de buscamper op uit trokken om Europa te verkennen. Dat waren toen vooral Volkswagen Westfalia en Ford Nugget campers. Peter Pössl vond dat er markt voor een betaalbaarder alternatief was en richtte het bedrijf Pössl op. Hij ging zich helemaal richten zich op het bouwen van betaalbare buscampers. Pössl had dat goed gezien. De markt voor buscampers – in alle soorten, maten en prijsklassen – is sinds die tijd enorm gegroeid. Buscampers zijn een massaproduct geworden. Pössl is in de dertig jaar dat het bestaat uitgegroeid tot een van de bekendste en grootste merken op het gebied van buscampers. Het bedrijf verkocht dit jaar maar liefst 11.000 buscampers en voor komend jaar zijn er zelfs 14.000 gepland. Het merkenpalet is ook uitgebreid met de zustermerken Globecar, Clever, Campster en Roadcar.

Trenta 30 jubileummodel

Het dertigjarig bestaan van Pössl wordt uiteraard gevierd met een jubileummodel, de Trenta 30. Hij is de volgende maand te zien op de CMT in Stuttgart. Je kunt hem daar herkennen aan de ronde zijramen en de originele rood/grijze kleurcombinatie. Pössl heeft in de loop der jaren vaak gekozen voor andere basisvoertuigen dan de populaire Fiat Ducato. Dat geldt ook voor de Pössl Trenta 30, die op basis van de Citroën Jumper wordt gebouwd. Als je wilt levert Pössl hem ook met de Fiat Ducato of Peugeot Boxer. Ook de lengte wijkt af van de min of meer gebruikelijke lengte van 6 meter. De Pössl Trenta 30 is namelijk 6,35 meter lang en biedt daardoor net wat meer ruimte. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor twee enkele bedden achterin. Er volgt ook een versie van 6 meter lang, die krijgt achterin een dwarsbed.

Indeling

De indeling van de Trenta 30 is redelijk klassiek. De voorstoelen zijn draaibaar en vormen samen met de tafel en het bankje de zitgroep. Het bankje kan worden omgebouwd tot een derde slaapplaats. Aan de rechterkant bevindt zich de keuken en links de badkamer. Het interieur van de Trenta 30 doet, net als de naam, mediterraan aan.

Première op CMT Stuttgart

Zoals gezegd beleeft de Pössl Trenta 30 zijn première op de CMT in Stuttgart, ook wel “Die Urlaubsmesse” genoemd. Daar wordt ook de prijs van het jubileummodel bekendgemaakt en zal ook de zes meter lange variant te zien zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel