Is het Mercedes-Benz Van.EA-platform de perfecte basis voor een elektrische camper?

Mercedes-Benz Van.EA-platform voor elektrische camper

Is het Mercedes-Benz Van.EA-platform de perfecte basis voor een elektrische camper?

Het wordt een spannende tijd voor de camperindustrie, aangezien er door de transitie naar elektrisch rijden ook meer vraag is naar elektrische campers. Dat de toekomst ‘elektrisch’ is, daar valt niet aan te ontkomen, ongeacht wat de sceptici ervan vinden.

Maar de huidige elektrische bestelwagens zijn nog lang niet allemaal geschikt om een camper mee te bouwen. Mercedes-Benz Vans kondigt nu het nieuwe, innovatieve elektrische Van.EA platform aan. Dit zou wel eens een revolutie in de wereld van elektrische campers kunnen veroorzaken.

Een nieuwe generatie basisvoertuigen voor elektrische campers

Mercedes-Benz heeft onlangs meer details vrijgegeven over het nieuwe Van.EA platform. Dit platform zal dat vanaf 2026 de basis vormen voor alle elektrische bestelwagens van het Duitse merk. Het platform is ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn. Het bestaat uit drie modulaire componenten. Deze kunnen worden aangepast om verschillende voertuiglengtes, accucapaciteiten en aandrijfconfiguraties mogelijk te maken.

Dit betekent dat de toekomstige campers op een Mercedes-Benz basisvoertuig volledig op maat kunnen worden gemaakt. Daardoor kan deze veel beter aan jouw specifieke behoeften voldoen. Of je nu een weekendje weg wilt met het gezin of een lange reis plant, er zal altijd een camper zijn die perfect bij je past.

Innovatieve technologie

Het Van.EA-platform bevat ook het nieuwe Mercedes-Benz Operating System (MB.OS), waardoor over-the-air (OTA) updates mogelijk zijn. Ook dient het als basis voor de ontwikkeling van geautomatiseerde rijfuncties. Stel je voor dat je camper zichzelf kan updaten terwijl je geniet van de natuur, of dat hij je kan helpen bij het navigeren op onbekende wegen. Net alsof je een persoonlijke assistent hebt die altijd klaar staat om je te helpen.

Focus op duurzaamheid

Mercedes-Benz streeft ernaar dat de volledig elektrische bestelwagens van Mercedes-Benz Vans in 2026 een aandeel van 20 procent van de verkopen hebben, en meer dan 50 procent in 2030. Het bedrijf verwacht dat de introductie van het Van.EA-platform zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn nieuwe bestelwagenmodellen. Voor camperaars betekent dit dat je kunt genieten van de vrijheid van het reizen met de camper, terwijl je weet dat je geen grote negatieve impact op het milieu hebt.

Wereldwijde expansie

Mercedes-Benz Vans wil zijn marktaandeel in de VS en China vergroten door middelgrote luxe bestelwagens en luxe personenbusjes op basis van het Van.EA-platform aan te bieden. We zullen in de toekomst niet alleen elektrische campers op een Mercedes-Benz basisvoertuig op de Europese wegen zien, maar misschien ook wel heel ver daarbuiten.