Interieur opknappen? Gewoon met wrapfolie in houtdecor

LG Wrapfolie interieur

Interieur opknappen? Gewoon met wrapfolie in houtdecor

ZOETERMEER – Als je bent uitgekeken op de binnenkant van je camper of caravan, maar je wilt het op een nette manier oplossen, dan is het nu heel makkelijk geworden om de kastjes en dergelijke een compleet nieuwe en professionele look te geven.

Dat kan in de vorm van wrapfolie voor interieurs. Wrapfolie is speciale stickerfolie die heel erg vervormbaar is en ook nog eens supersterk is. Het wordt al jaren gebruikt om de buitenkant van auto’s een metamorfose te geven.

Daar werd het tot dusver dus vooral voor de buitenkant gebruikt.  Sinds kort is er ook wrapfolie die speciaal bedoeld is voor interieurdelen. Zolang de ondergrond hard, (redelijk) glad en niet poreus is, is het te wrappen met de nieuwe interieur wrapfolie van LG.

Met deze folie kun je dus heel makkelijk het uiterlijk van de interieurdelen van je caravan of camper aanpassen. Gelukkig is de aanpassing niet alleen cosmetisch. Deze folie is namelijk ook extra dik en is zelfs voorzien van een beschermende coating die tegen een stootje kan. Daardoor kan het folie zelfs op een tafelblad worden geplakt. Het is en blijft wel vinylfolie dus je moet dan wel oppassen met hete voorwerpen.

Ook voor niet-professionals

Het wrappen van de buitenzijde van een auto is werk voor specialisten. Maar door de speciale lijmlaag van het LF folie is het ook voor niet professionals voortaan mogelijk om deze folie goed op de ondergrond te krijgen. De lijmlaag bevat namelijk hele kleine kanaaltjes waardoor eventueel gevangen luchtbelletjes en dergelijke, makkelijk weg gedrukt kunnen worden. De kleefkracht is erg hoog, maar gaat pas in werking als je druk uitoefent. Door het aandrukken gaat de folie pas echt vastzitten en kan vooraf dus nog makkelijk gepositioneerd worden.

LG Wrapfolie interieur

Rondingen, ribbels en sleufjes zijn ook goed te wrappen. Door middel van het toevoegen van warmte (van een föhn oid) wordt de folie zachter kan deze heel eenvoudig om rondingen of in sleufjes of kleine richeltjes worden geplakt. De ondergrond hoeft zeker niet 100% vlak te zijn. Zolang de ondergrond maar hard, schoon, niet poreus en onbeschadigd is, kan deze wrapfolie er op aan worden aangebracht.

Het folie is te bestellen via de website van Stickerland. Je kunt het krijgen in verschillende handzame formaten, en verschillende mooie kleuren. Deze kleuren variëren van hoogglans wit tot verschillende houtnerf motieven, en van wit (RAL 9010) tot betonlook.

Merklogo’s

Voor wie de buitenkant een opknapbeurt wil geven: Stickerland heeft ook diverse kant-en-klare stickers met logo’s van diverse camper- en caravanmerken in het assortiment.

Like dit artikel
Tweet dit artikel