Hymer VisionVenture wint “Best of Best” award in Automotive Brand Contest

Hymer VisionVenture wint “Best of Best” award in Automotive Brand Contest

Hymer VisionVenture wint “Best of Best” award in Automotive Brand Contest

Het winnen van een prijs of award, daar zijn ze bij Hymer inmiddels wel aan gewend. Maar dan betreft het bijna altijd prijzen in de kampeer-, caravanning- of camperbranche. Hymer GmbH & Co. KG meldt nu verheugd dat het ook een prijs in de automotive branche heeft gewonnen.

Het gaat hier om niet zomaar een prijs. Het conceptvoertuig Hymer VisionVenture won een “Best of Best” award in de Automotive Brand Contest. Deze wordt georganiseerd door de Duitse Rat für Formgebung.

VanLife concept

De Hymer maakte in de categorie “Concepten” indruk met zijn uitstekende productdesign. Hymer presenteerde VisionVenture voor het eerst op de Caravan Salon 2019. Hymer ontwikkelde het VisionVenture-conceptvoertuig samen met BASF. Het voertuig combineert de pioniersgeest en innovatieve kracht van Hymer met meer dan 20 innovatieve materialen van BASF. Het concept biedt een toekomstgericht antwoord op de huidige en toekomstige trends in de industrie. Een belangrijke inspiratiebron voor dit project was de Camper Community, die met haar creatieve ideeën en zelf-constructies nieuw stof tot nadenken gaf. De camper wordt deels vervaardigd door middel van 3D-print, heeft infrarood-reflecterende verf, dak- en achterterras met BBQ-station en een pneumatisch slaapdak.

Nieuwe campercategorie

Het opvallende design van het front zorgt ook voor een nieuwe en onafhankelijke campercategorie. De temperatuurregulerende lakafwerking in opvallend donkergroen springt meteen in het oog. Hymer heeft samen met de ontwerpers van Studio SYN het interieur volledig opnieuw bekeken. De zitgroep met het royale panoramavenster, de tot zonneterras om te bouwen achterklep en de in de markante trapbouw ingebouwde keuken zijn slechts enkele van de hoogtepunten op de “begane grond” van het conceptvoertuig. De trap leidt naar het dak van de VisionVenture en daarmee naar de “slaapkamer” en het privé-dakterras.

Duitse Rat für Formgebung

De Automotive Brand Contest wordt georganiseerd door de Duitse Rat für Formgebung. Opgericht in 1953 als een stichting op initiatief van de Duitse Bondsdag, ondersteunt het de economie om consequent merkwaarden te bereiken door middel van design. De Duitse Rat für Formgebung is een van ‘s werelds toonaangevende competentiecentra voor communicatie en merkmanagement op het gebied van design. Naast beroepsverenigingen en instellingen omvat het exclusieve netwerk van stichtingsleden met name de eigenaren en merkmanagers van vele gerenommeerde bedrijven.

Automotive Brand Contest

De Automotive Brand Contest van de Deutsche Rat für Formgebung is een van ‘s werelds belangrijkste branchewedstrijden voor merkcommunicatie en -design. Er worden prijzen uitgereikt voor uitmuntend product- en communicatiedesign in de automobielindustrie. De conceptauto Hymer VisionVenture maakte indruk op de jury met zijn ongebruikelijke en innovatieve interieur- en exterieurdesign. “Met onze conceptauto hebben we volledig nieuwe wegen ingeslagen in het ontwerp, de zelfredzaamheid en de lichtgewicht constructie en hebben we laten zien hoe mobiel reizen er in de nabije toekomst uit zou kunnen zien. De Automotive Brand Award bevestigt eens te meer dat onze visies de durf van de tijd raken”, zegt Christian Bauer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hymer GmbH & Co. KG.

Like dit artikel
Tweet dit artikel