Hymer B-Klasse MasterLine T 780 halfintegraal camper

Hymer B-Klasse MasterLine T 780 camper

Hymer B-Klasse MasterLine T 780 halfintegraal camper

De term ‘Masterline’ staat bij Hymer voor de topmodellen. Vorig jaar introduceerde Hymer haar vlaggenschip, de B-klasse MasterLine. Deze integraalcampers, die verkrijgbaar zijn in vier verschillende indelingen, krijgen nu gezelschap van een halfintegraal versie.

Met dit nieuwe model komt Hymer tegemoet te komen aan de marktvraag en de wensen van de klant. Ook de halfintegraal-versie van de Masterline wordt op een Mercedes Sprinter gebouwd.

“Na het grote succes van onze B-Klasse MasterLine bieden wij met de B-ML T 780 nu de beproefde eigenschappen van een integraal camper in combinatie met de rijeigenschappen en voordelen van een halfintegraal model, zoals alle hulpsystemen. In het segment van premium half-integraalmodellen onder 4,5 ton is de B-ML T met zijn opbouw op de Mercedes Sprinter en het Hymer SLC chassis uniek”, zegt Christian Bauer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hymer GmbH & Co. KG.

Modern uiterlijk

De halfintegraal camper maakt indruk met zijn sportieve, exclusieve exterieur, dat wordt gekenmerkt door de originele cabine van de Mercedes Sprinter. De vlakke aerodynamische kap tussen cabine en opbouw, bekend van de B-Klasse ModernComfort T, geeft het voertuig niet alleen een verbeterd rijgedrag, maar heeft ook een positief effect op het brandstofverbruik. Aan de achterzijde zien we de voor de MasterLine kenmerkende 3D-GFK-constructie, inclusief geïntegreerde achteren en een zelfdragende bak voor de garage. Het geheel wordt sportief afgewerkt met een diffusor.

Mercedes Sprinter

De B-ML T 780 vertrouwt op de beproefde premium combinatie van Mercedes Sprinter powerhead (trekkop) en Hymer SLC chassis. In combinatie met de handgeschakelde 6-versnellingsbak of de 9-versnellingsautomaat maakt dit comfortabele kruissnelheden mogelijk met maximaal rij- en geluidscomfort en een geoptimaliseerd brandstofverbruik. Een hele reeks nuttige hulpsystemen draagt bij aan een grotere verkeersveiligheid: een actieve remassistent als standaard of de optionele Distronic Active Distance Assist, evenals optionele, op de camera gebaseerde hulpsystemen, zoals een actieve rijstrookwaarschuwing of een assistent voor grootlicht.

Ruimtewonder

In de ruime dubbele bodem heeft het chassis voldoende ruimte voor alle technische componenten, inclusief vers- en afvalwatertanks en elektrische installaties. Nog meer opbergruimte voor bagage en kampeeruitrusting wordt geboden door de grote doorlaadruimte met toegang ook van binnenuit en de garage met een laadvermogen tot 450 kilogram.

Interieur

Binnenin doet het halfintegraal model met zijn breedte van 2,35 meter qua ruimte geen enkele concessie. Vanuit de cabine naar het slaapgedeelte loopt een vlakke woonruimtevloer door het interieur. Dit betekent dat de stahoogte van een comfortabele 1,98 meter in het gehele interieur van het voertuig gelijk blijft. Net als bij de B-ML I 780 vallen vooral de interieuraanpassingen op, met de ruime keuken met het grote werkblad en de luxueuze badkamer inclusief de royaal bemeten douche met een stahoogte tot 1,94 meter.

Voor extra privacy kan het woongedeelte worden gescheiden van het slaapgedeelte. De comfortabele eenpersoonsbedden, die meer dan twee meter lang en bijna 90 centimeter breed zijn, hebben standaard een hoogwaardig slaapcomfortsysteem. Het lichte meubeldecor met elementen in modern wit supermat en donkere kleuraccenten zorgt voor een warme en gezellige sfeer in het woongedeelte, de badkamer en keuken.

Het Duo-Core bekledingsconcept met Lounge Comfort System met twee verschillende schuimsoorten garandeert een uitmuntend zitcomfort. De dimbare sfeerverlichting op de bovenkastjes, onder het aanrecht en op de plint draagt ook bij aan de behaaglijke sfeer aan boord.

Opties

De optielijst van de Hymer B-Klasse MasterLine T 780 is bijna oneindig, met extra’s zoals warmwaterverwarming, volautomatische airconditioning in de bestuurderscabine of een XL Comfort Plus-deur met centrale vergrendeling, sluitingshulp en RFID-toegang.

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel