Huurcamper wint aan populariteit

CamperVLEUTEN – Het huren van een camper wordt steeds populairder. Dat constateert Holiday Campers, een organisatie die wereldwijd campers verhuurt in een twintigtal populaire landen.

Niet alleen verre bestemmingen worden vaker geboekt, ook Europese reisdoelen winnen aan populariteit.

Holiday Campers hield een enquête onder zijn klanten. Mensen met (jonge) kinderen kiezen er steeds vaker voor om een kampeerauto te huren. “Italië en Spanje doen het goed, maar ook de Scandinavische landen worden steeds vaker geboekt”, aldus Debbie Heydanus van de verhuurdersorganisatie. “Met name gezinnen met kinderen kiezen voor Noord-Europa. Ze blijken ons ruime aanbod van landen en verhuurders te waarderen.”

Verre bestemmingen
Een reis naar Noord-Amerika is de meest geboekte bestemming voor het reizen met een huurcamper. Dat is niet echt verrassend, want dat continent is al jaren de topper. Wel opmerkelijk is de opkomst van Australië als camperhuur bestemming. “De koers van de Australische dollar is in de afgelopen maanden met meer dan 20 procent gedaald. Zodoende is het boeken van een huurcamper er aanzienlijk goedkoper geworden. Dit lijkt een van de oorzaken van de opkomende interesse voor een camperreis Down Under” stelt Heydanus.