Hobby Optima Ontour Edition nu ook op Fiat Ducato verkrijgbaar

Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE camper op Fiat Ducato
Hobby Optima Ontour Edition nu ook op Fiat Ducato verkrijgbaar

De Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE is een nieuwe halfintegraal camper die onlangs op de CMT in Stuttgart is gepresenteerd. Deze speciale editie van de populaire Optima Ontour combineert een strak design met innovatieve features en gebruiksgemak. De “F” in de naam staat voor Fiat, het merk van het basisvoertuig waarop deze speciale editie van de Hobby Optima Ontour camper is gebouwd.

De Fiat Ducato, waar het in dit geval om gaat, staat bekend om zijn betrouwbaarheid, veiligheid en comfortabele rijeigenschappen, waardoor het een prima basis is voor een camper. Aangezien er de laatste tijd weer de nodige nieuwe campers op basis van de Fiat Ducato op de markt komen, concluderen we voorzichtig dat Fiat de ergste leveringsproblemen kennelijk heeft opgelost.

Modern, aerodynamisch design

De Optima Ontour Edition F V65 GE onderscheidt zich onder anderen door zijn moderne, strakke lijnen en kenmerkende kleurstelling. De aerodynamische vormgeving zorgt niet alleen voor een eigentijdse uitstraling, maar zorgt ook voor een lager brandstofverbruik en dus ook een verminderde CO2-uitstoot, wat uiteraard gunstig is voor het milieu. De nieuwste versie van de Ducato is volgens Fiat ook zuiniger en schoner dan ooit.

Ruimte en comfort voor vier

Volgens de gegevens van Hobby heeft de Optima Ontour Edition F V65 GE een lengte van 7,43 en is hij 2,35 meter breed en 2,90 meter hoog. Binnenin biedt de camper een comfortabele leefomgeving voor maximaal vier personen. De ruime zitgroep is eenvoudig om te zetten in een extra slaapplaats, waardoor de camper geschikt is voor gezinnen of kleine groepen. De keuken is modern ingericht met hoogwaardige apparatuur, zoals een koelkast, vriezer, gasfornuis en oven. Dit maakt het mogelijk om tijdens uw reis zelf heerlijke maaltijden te bereiden. Het compacte sanitair omvat een toilet, douche en wastafel, en is voorzien van moderne watervoorzienings- en afvoersystemen. De sfeervolle verlichting en slimme materiaalkeuze, zoals lederen bekleding en houten accenten, creëren een warme en uitnodigende ambiance.

Handige features

De Optima Ontour Edition F is uitgerust met diverse handige features die het kamperen veraangenamen. Zo is de camper voorzien van een volautomatische satelliet-tv-installatie, waardoor je altijd naar jouw favoriete tv-programma’s kunt kijken. Ook is er een DAB+ radio aanwezig voor een optimale radiobeleving. Het navigatiesysteem met achteruitrijcamera maakt het rijden en manoeuvreren met de camper eenvoudiger en veiliger. De camper is daarnaast voorzien van een hordeur in plissé, die insecten buiten houdt, en een dakraam in de bestuurderscabine voor extra ventilatie.

Fiat Ducato

De Optima Ontour Edition F is zoals gezegd gebaseerd op het betrouwbare Fiat Ducato chassis. Deze beschikt over een krachtige 2.3-liter MultiJet dieselmotor met 140 pk. De camper heeft een ledig gewicht van 3.050 kilogram en een maximumgewicht van 3.500 kilogram. Een hoger maximumgewicht is ook mogelijk, maar dan mag je hem niet meer met rijbewijs B besturen. De royale watertanks (160 liter afvalwater, 120 liter schoonwater) zorgen ervoor dat je ook langere tijd off-grid kunt kamperen.

Praktisch, ruim en comfortabel

De Hobby Optima Ontour Edition F is een praktische, moderne halfintegraal camper met een modern design, comfortabele indeling en diverse features die het camperen veraangenamen. Dat maakt deze camper een interessante optie voor camperliefhebbers die op zoek zijn naar een stijlvolle, comfortabele en praktische camper. Dat alles heeft natuurlijk wel zijn prijs. De definitieve prijs van de Hobby Optima Ontour Edition F is nog niet bekend, maar zal naar verwachting ruim €100.000 bedragen.