Hobby Beachy krijgt mogelijk ook een buscampervariant

Hobby Beachy Van buscamper

Hobby Beachy krijgt mogelijk ook een buscampervariant

Op de laatste editie van de Caravan Salon introduceerde Hobby de nieuwe Beachy-caravans. Hobby wil deze modellen als zelfstandig submerk op de markt wil zetten.

Ze trokken niet alleen de nodige aandacht op de beurs, maar ook veel enthousiaste reacties. Dat gold ook voor de Beach Van, de bijpassende buscamper die Hobby er bij wijze van proef neer had gezet. Gezien de positieve reacties gaat Hobby serieus overwegen om de Beachy Van in productie te nemen.

Het concept van de Hobby Beachy is eenvoudig en slim. De trendy en betaalbare caravans hebben een interieur dat aan een strandhuisje doet denken. Uiteraard stonden de Beachy caravans op de Caravan Salon in een bijpassend decor opgesteld, mét natuurlijk ook een strandkasteel. En daarnaast stond een prototype van de Beachy Van, die zou de Beachy-familie wel eens kunnen uitbreiden.

Strandgevoel op wielen

De Hobby Beachy is bedoeld voor jongere kampeerders. In Nederland worden campers vooral door senioren gekocht maar de camperaars zijn in onder anderen Duitsland vaak een stuk jonger. Met name de ‘surfies’ gaan graag met een buscampertje op pad. Voor hen zou de Beachy Van een schot in de roos zijn.

Net als bij de Beachy-caravans zal ook het interieur van de Beachy Van licht van tint zijn, en in aquarelkleuren zijn uitgevoerd. De wandbekleding van textiel, aangevuld met decoraties zoals lampenkettingen moeten de ‘maritieme sfeer’ benadrukken.

Volgens Frank Maukel, Marketing Manager bij Hobby, waren de reacties op de Caravan Salon heel positief. En dat terwijl er nog niet eens iets concreets van het interieur van de Beachy Van te zien was. Maukel: “De belangstelling en vragen van klanten en dealers overtroffen onze verwachtingen”.

Beachy Van 540

Hobby Beachy Van buscamperNu Hobby overweegt of de Beachy Van daadwerkelijk in productie gaat, onthulde nu ook de eerste informatie over de buscamper. De Beachy Van 540 is gebaseerd op de Citroën Jumper en is 5,40 meter lang. Achterin bevindt zich de zitgroep, die door het neerklappen van de tafel kan worden omgebouwd naar een tweepersoonsbed. Dankzij het hefdak zijn er in totaal vier slaapplaatsen. De Beachy Van heeft een driepersoons achterbank en heeft in totaal dus vijf gehomologeerde zitplaatsen. De zitbank in het woongedeelte kan dankzij een railsysteem in de vloer traploos naar voren of achteren worden verschoven en ook eenvoudig worden uitgenomen.

Vanwege de compacte afmetingen krijgt de Beachy Van geen badkamer. Er is wel ruimte voor een draagbaar chemisch toilet. Ook is er een keuken maar die is behoorlijk spartaans sober uitgevoerd. Het koken moet bijvoorbeeld op een losse gasbrander met gaspatronen. Gelukkig is er wel een 19-liter drinkwatervoorziening, 70 liter compressorkoelkast en een vloerverwarming op diesel.

Pas in modeljaar 2023

Mensen die een Beachy Van willen kopen, moeten nog wel het nodige geduld opbrengen. Als Hobby de Beach Van in productie gaat nemen, komt hij pas in modeljaar 2023. De eerste exemplaren staan dan niet eerder dan rond de Caravan Salon 2022 bij de dealers.