Het jaar 2023 begint met drie interessante beurzen

Het jaar 2023 begint met drie interessante beurzen

Het jaar 2023 begint met drie interessante beurzen

Terwijl we genieten van de laatste sneetjes van de kerststol en alweer plannen maken om oliebollen te bakken, kan het ook geen kwaad om de agenda er even bij te pakken.

Er zijn in januari 2023 namelijk drie grote beurzen die een bezoekje waard zijn: de Vakantiebeurs in Utrecht, de CMT in Stuttgart en de Caravana in Leeuwarden.

Al deze beurzen hadden de afgelopen jaren behoorlijk wat pech vanwege de coronapandemie. Ze vonden plaats in de winter, in de periode dat de pandemie steeds het hevigst was. De lockdowns zorgen ervoor dat deze beurzen meerdere malen niet door konden gaan. Maar nu we – in Europa althans – het ergste van deze pandemie achter de rug hebben, staat ons niets meer in de weg om dit soort beurzen te bezoeken en ons daar te vergapen aan al het moois wat er staat, en om inspiratie en informatie voor onze komende vakanties op te doen. We vermelden de beurzen op chronologische volgorde.

Vakantiebeurs, Utrecht

De eerste beurs in het nieuwe jaar is de Vakantiebeurs, welke als vanouds in de Utrechtse Jaarbeurs wordt gehouden. De Vakantiebeurs is niet alleen dé gelegenheid om weer een beetje in de vakantiestemming te komen, maar ook om de laatste kampeertrends en -nieuwtjes te zien. Er is namelijk een volledige hal ingericht voor het thema kamperen. De Vakantiebeurs, die plaatsvindt van 12 tot en met 15 januari 2023 staat natuurlijk vooral bekend om de enorme hoeveelheid informatie over vakantiebestemmingen. Als je nog niet precies weet waar jouw komende reizen met de camper naar toe gaan, is de Vakantiebeurs een van de beurzen waar je vast wel wat inspiratie op kunt doen.

Dagtickets voor de Vakantiebeurs 2023 voor werkdagen kosten 14 euro, tickets voor de zaterdagen en zondagen kosten 15 euro. Meer informatie vind je op de website van de Vakantiebeurs.

CMT, Stuttgart

Voor de CMT, die van 14 tot en met 22 januari in de Messe Stuttgart wordt gehouden, moet je wel een stukje rijden. Maar wie weet kun je dit combineren met jouw wintersportvakantie. Als je er een korte wintersportvakantie aan vast wilt knopen: het Zwarte Woud ligt niet zo ver van Stuttgart. Maar die CMT is dat stuk rijden absoluut waard. Het is naar eigen zeggen de grootste vakantie- en vrijetijdsbeurs ter wereld. Bovendien is een groot deel van de beursruimte gewijd aan het thema kamperen. Er zullen in Stuttgart maar liefst 1.200 recreatievoertuigen te zien zijn, waarbij campers waarschijnlijk de boventoon voeren. Gecombineerd met de enorme hoeveelheid gebiedsinformatie is de CMT dé beurs voor mensen die én de laatste kampeerinnovaties willen zien en zich willen laten informeren en inspireren over hun komende vakantiebestemmingen.

Tickets voor de CMT zijn alleen online verkrijgbaar. Voor een doordeweekse dag kosten ze 14 euro, voor het weekend 17 euro. Meer informatie kun je vinden op de website van de CMT.

Caravana, Leeuwarden

Zelf noemt de Caravana “het leukste kampeerspektakel van Nederland”. Wat in ieder geval zeker is, is dat de Caravana een heel laagdrempelig karakter heeft. Dat komt omdat de Caravana een beurs is waar de dealers exposeren, en niet zozeer de fabrikanten en importeurs. De Caravan wordt de laatste jaren gehouden in WTC Expo in Leeuwarden, dat van 25 tot en met 29 januari weer vol staat met een groot aantal caravans, campers, vouwwagens, tenten en alles wat erbij hoort. Maar ook vind je op de Caravana een groot aantal campings, campingorganisaties en bestemmingen. Ook hier is dus weer een mooie mix van kampeernieuwtjes alsmede informatie en inspiratie over vakantiebestemmingen te vinden.

Aan de kassa van WTC Expo kost een dagticket voor de Caravana € 16, als je de kaartjes online bestelt zijn ze een stuk voordeliger, namelijk € 13,50. Het parkeren bij WTC Expo in Leeuwarden is als vanouds gratis. Meer informatie kun je vinden op de website van de Caravana.

 

Foto: Landesmesse Stuttgart GmbH