Frankia’s eerste buscamper heeft gedurfde indeling

Frankia Yucon buscamper

Frankia’s eerste buscamper heeft gedurfde indeling

De eerste buscamper van Frankia heet Yucon. Uiteraard kunnen we deze vanaf morgen ook op de Caravan Salon in Düsseldorf zien. Frankia heeft gekozen voor een Mercedes Sprinter als basisvoertuig.

Het uitgangspunt van Frankia was om de nieuwe Yucon het comfort van een integraal camper te geven. Het Duitse merk spreekt dan ook van een ‘Microliner’.

Ook bij de buscamper richt Frankia zich op het hogere prijssegment. Op de Caravan Salon kunnen we twee modellen zien. Naar verwachting zullen er later nog een paar volgen.

Yucon 6.0

De Yucon 6.0 is de kleinste indeling. Deze is qua indeling weinig verrassend. Hij heeft draaibare voorstoelen die ook de enige zitgelegenheid zijn. Halverwege links is de was/toiletruimte, rechts het keukenblok. Achterin heeft de camper twee enkele bedden.

Yucon 7.0

De Yucon 7.0 is een stuk groter. Hij is niet alleen langer maar heeft ook een hoger dak. Ook de indeling is compleet anders. Hier is goed te zien dat de ontwerpers van Frankia er goed over hebben nagedacht. Achterin de camper bevindt zich een L-vormige loungebank, die in een handomdraai tot een in de lengte geplaatst tweepersoonsbed kan worden omgebouwd. Naast de zithoek is een wandmeubel waarin onder anderen een televisie kan worden geplaatst. Net voor de zithoek bevindt zich aan beide zijden de keuken. Aan de rechterzijde bevinden zich ook rails voor extra stoelen. Daarnaast, achter de bestuurdersstoel, is de ruime was/toiletruimte met inklapbare WC en wastafel. Onder de zitgroep is een dubbele bodem gerealiseerd en zo kenmerkt de Yucon 7.0 zich door tal van slimme details.