Frankia Platin Pure: betaalbaardere versie van bekend topmodel

Frankia Platin Pure luxe integraal camper
Frankia Platin Pure: betaalbaardere versie van bekend topmodel

Ook bij de luxe integraal campers in het hogere prijssegment is er regelmatig vraag naar compactere indelingen. Als dat gepaard gaat met een wat lagere aanschafprijs, is dat natuurlijk wel zo prettig. Zo spreek je ook meteen een doelgroep aan, die de normale topmodellen iets te kostbaar vindt.

Op de CMT 2024 in Stuttgart introduceerde Frankia de Platin Pure, een iets compactere en meer betaalbaardere versie van het topmodel Platin. Met deze Platin Pure wil Frankia camperaars een hoogwaardige, luxe doch redelijk compacte en wendbare camper bieden.

Innovatief, compact en luxe

De Platin Pure breekt door zijn compacte formaat met de traditionele concepten in dit segment. Met een lengte van minder dan acht meter biedt deze camper een mooie balans tussen een efficiënt ruimtegebruik, luxe en comfort. Deze nieuwe modellen, daie met een lengte van minder dan acht meter kleiner zijn dan de normale modellen uit de Platin-reeks, laten goed zien hoe Frankia innovatie en functionaliteit combineert. De twee plattegronden, de I 7400 GD en I 7400 Plus, zijn elk ontworpen met het oog op maximale ruimtebenutting en comfort.

Twee indelingen

De I 7400 GD heeft een min of meer klassieke indeling met achterin enkele bedden en voorin een L-vormige zithoek. De indeling van de I 7400 Plus is geheel anders, met achterin een rondzit en voorin een hefbed.

De binnenkant van de Platin Pure is uiteraard een toonbeeld van luxe. We hebben het hier nog steeds over een camper in het hogere prijssegment. Met keuzes tussen Visby White en Noce Bianco interieurdesigns en microleer bekleding, wordt elk detail zorgvuldig overwogen. De hoogwaardige afwerking, gecombineerd met geavanceerde voorzieningen zoals het Mercedes-Benz MBUX-multimediasysteem en een 32 inch TV, zorgen voor een ongeëvenaard comfort, niet alleen op de weg maar ook op de camperplaats.

Net als bij de andere Platin-modellen staat ook de Platin Pure op een Mercedes-Benz Sprinter 519 basisvoertuig. Dat is voorzien van een 190 pk-motor en een 9-traps automaat. Wat opvalt, is de nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De camper is bijvoorbeeld uitgerust met een zelfvoorzieningspakket, waaronder een 300 Ah LiFePo-accu en zonnepanelen.

Toekomstverwachtingen

Hoewel de Platin Pure pas recent is onthuld en nog niet in productie is, wekt het model behoorlijk hoge verwachtingen. Natuurlijk zijn de aantallen campers die in dit hogere segment worden verkocht niet zo hoog, maar gezien de geavanceerde specificaties, het slimme ontwerp en de relatief scherpe prijsstelling (166.900 euro voor de I 7400 GD en 169.900 euro voor de I 7400 Plus) lijkt de Platin Pure klaar om een behoorlijk succes te worden in het segment van compacte doch luxe campers.