Frankia gaat op avontuur met de Yucon K-Peak

Frankia Yucon K-Peak 4x4 buscamper

Frankia gaat op avontuur met de Yucon K-Peak

De Duitse camperfabrikant Frankia heeft onlangs een nieuw ‘submerk’ met de naam Yucon voor de wat meer avontuurlijke buscampers op de markt gebracht. Een van de meest interessante nieuwe modellen die Frankia onder deze merknaam uitbrengt, is de Yucon K-Peak.

Dit model, dat is gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter met vierwielaandrijving, moet naar eigen zeggen een perfecte combinatie van kracht, comfort en duurzaamheid vormen.

Yucon

Frankia heeft een lange geschiedenis in de camperindustrie, en staat bekend om de hoogwaardige, betrouwbare en comfortabele campers die het merk bouwt. Met Yucon wil men die traditie voortzetten, maar dan met een duidelijke focus op buscampers voor de meer avontuurlijk ingestelde camperaars, die in het geval van de K-Peak een camper met offroad-capaciteiten wensen.

Off-road

De Yucon K-Peak is een behoorlijke krachtpatser, die is uitgerust met een 190 pk sterke dieselmotor en vierwielaandrijving. Deze combinatie zorgt voor een soepele en krachtige rit, ongeacht het terrein. Of je nu over de snelweg rijdt of een ruig karrepad verkent, de Yucon K-Peak is klaar voor het avontuur.

Maar de Yucon K-Peak is niet alleen krachtig, hij is zoals we van Frankia gewend zijn ook comfortabel. Het interieur is ruim en goed uitgerust, met een groot dwarsbed, een volledig uitgeruste keuken en een comfortabele zitgroep. De Highclass-stoelen van Mercedes-Benz zorgen voor een comfortabele rit, terwijl de volledig uitgeruste badkamer zorgt voor het nodige comfort na een dag vol avontuur.

Zelfvoorzienend

De Yucon K-Peak is ook ontworpen om zelfvoorzienend te kunnen overnachten. De camper is uitgerust met een 300 Ah LiFePo-accu en een 90W zonnepaneel, waardoor je niet afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Bovendien is er een 100 liter verswatertank aan boord, zodat je ook tijdens een wat langere periode ‘off grid’ verzekerd bent van voldoende water.

Niet echt goedkoop

De Yucon K-Peak zal na de zomer in de showroom bij geselecteerde dealers. Hoewel de prijs nog niet bekend is, is het duidelijk dat het hoogwaardige basisvoertuig met vierwielaandrijving en de nodige offroad-aanpassingen een behoorlijke investering zal vergen. Wat dat betreft zal deze camper voorbehouden zijn aan avontuurlijke kampeerders die ook behoorlijk kapitaalkrachtig zijn. Voor hen is de Yucon K-Peak meer dan alleen een camper maar ook een uitnodiging om het avontuur te omarmen.