Ford Big Nugget camper ook in langere versie

Ford Big Nugget Plus buscamper

Ford Big Nugget camper ook in langere versie

De huidige versie van de Big Nugget buscamper is alweer een jaar of 5 in het programma van Ford. Deze buscamper, die Westfalia ombouwt voor Ford op basis van de Transit Custom Kombi, behoort ondanks het eigenwijze uiterlijk van het verhoogde dak tot de succesvolste modellen buscampers.

De laatste jaren zien we dat er steeds meer campers op de markt komen om met een afgescheiden was/toiletruimte. Om ook de Ford Big Nugget kopers die mogelijkheid te bieden, presenteert Ford op de komende editie van de CMT in Stuttgart een langere versie van de Ford Big Nugget presenteren.

Westfalia maakt voor de Big Nugget Plus, zoals deze camper gaat heten, gebruik van de Ford Transit Custom Kombi 340 L2. Deze wagen heeft een 367 millimeter langere wielbasis waardoor er meer ruimte beschikbaar is. Bovendien krijgt de Ford Nugget Plus een nieuw verhoogd dak. Dankzij de extra lengte is er achterin de camper genoeg ruimte voor een ingebouwd en afgeschermd toilet. Aan de linkerzijde van de camper, tegenover het toilet, ook een opklapbare wastafel ingebouwd.

Dankzij de veranderde indeling van de achterzijde biedt biedt de langere versie van de Nugget ook aanzienlijk meer bergruimte. Net als in de normale Big Nugget, heeft ook de Plus-versie 5 gehomologeerde zitplaatsen. Daarvan zijn er 2 uitgerust met geïntegreerde Isofix bevestigingen voor kinderzitjes.

De Ford Nugget Plus wordt geleverd met een 2 liter dieselmotor waarbij kopers kunnen kiezen uit de 130 pk en 170 pk uitvoering. Optioneel is ook een 6-traps automatische versnellingsbak leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel