Flowcamper Fellschnute camperbusje voor 4 personen én 4 honden

Flowcamper Fellschnute camperbusje voor 4 personen én 4 honden
Flowcamper Fellschnute camperbusje voor 4 personen én 4 honden

Het komt niet zo vaak voor dat we een camper zien die zo naadloos aansluit bij de specifieke levensstijl en behoeften van een doelgroep als de Flowcamper Fellschnute. Dit bijzondere camperbusje, gebaseerd op de populaire en betrouwbare Volkswagen T6.1 biedt niet alleen ruimte en comfort aan vier personen, maar is ook speciaal ontworpen voor hondenliefhebbers.

De Fellschnute staat symbool voor een trend waarin camperbusjes niet alleen als vervoermiddel worden gezien, maar als een integraal onderdeel van de levensstijl van hun eigenaren. Met zijn doordachte ontwerp en functionaliteit is de Fellschnute niet alleen een vervoermiddel, maar een ware reispartner die zowel mens als hond altijd en overal comfort en plezier moet bieden.

Afgeleid van Dogscamper-concept

De Fellschnute is ontstaan uit het vroegere, innovatieve Dogscamper-concept van Terracamper. Na een splitsing in de onderneming heeft oprichter Martin Hemp zijn visie verfijnd en omgevormd tot de Fellschnute. Dit ontwerp legt niet alleen nadruk op het comfort voor de honden maar zorgt ook voor een aangename reiservaring voor de eigenaar.

Designfilosofie verbindt mens en dier

De ware kracht van de Flowcamper Fellschnute ligt in zijn doordachte designfilosofie, die zich richt op het creëren van een harmonieuze leefomgeving voor zowel mens als hond. Dit uitgangspunt is een reflectie van de groeiende trend om huisdieren te beschouwen als volwaardige leden van het gezin, ook tijdens reizen en avonturen.

Railsysteem

Het interieur van de Fellschnute wordt gekenmerkt door een uniek railsysteem, een toonbeeld van modulariteit en flexibiliteit. Dit systeem maakt het mogelijk om het interieur eenvoudig aan te passen aan de behoeften van de reizigers – zowel de tweebenige als de viervoetige. Met dit systeem kan de indeling van de camper in een handomdraai veranderd worden, of het nu gaat om het creëren van extra ruimte voor de honden of om het optimaliseren van de leefruimte voor de mensen.

Veilig en comfortabel hondenverblijf

In het hart van het design ligt het hondenverblijf, dat met zorg is ontworpen om een veilige, comfortabele en ruime omgeving voor huisdieren te bieden. Vergeleken met de conventionele benches biedt de Fellschnute een ruimere en meer aangepaste ruimte. Dit zorgt ervoor dat honden zich tijdens het reizen ontspannen en op hun gemak voelen, een cruciaal aspect voor eigenaren die het welzijn van hun huisdieren hoog in het vaandel dragen.

Ergonomie en gebruiksgemak

Aan de menselijke kant van de camper is er ook zorgvuldige aandacht besteed aan het ontwerp. De leefruimte is ergonomisch ontworpen, met comfortabele zitplaatsen en slaapruimten, en een efficiënt ingerichte keuken die elke centimeter van de beschikbare ruimte benut. De keuken is uitgerust met een koelbox, kookplaat en een veelzijdig opbergsysteem. Ook de overige opbergruimten zijn doordacht geplaatst en ingedeeld, zodat persoonlijke spullen gemakkelijk bereikbaar zijn zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Handdouche en airco

De Fellschnute beschikt verder over een 18-liter verswatersysteem, wat via zowel de keuken als via een handdouche aan de achterkant gebruikt kan worden. Deze handdouche is niet alleen handig voor het schoonmaken van de huisdieren en outdoor- en kampeerspullen, maar biedt ook een verfrissende douche-ervaring in de buitenlucht. Daarnaast zorgt de draagbare airconditioner ervoor dat de temperatuur in het hondenverblijf aangenaam blijft, zelfs op de warmste dagen.

Prijzen

De prijs voor de basisversie van de Fellschnute begint bij ongeveer €70.900, er zijn ook duurdere en meer geavanceerde versies, ook met 4Motion AWD, voor degenen die op zoek zijn naar extra functionaliteit. Hoewel de kosten voor het ‘menselijke’ campergedeelte in de prijs inbegrepen zijn, worden de kosten voor het aanpasbare hondengedeelte apart berekend, dit omdat de kosten daarvan sterk afhankelijk zijn van de wensen van de koper.