Biketrans: de ideale oplossing om fietsen mee te nemen

BikeTransHet veilig vervoeren van fietsen achter op de camper kan een hele opgave zijn. Je kunt kunt ze natuurlijk in de camper zetten, met alle risico’s op beschadigingen aan de fietsen of het interieur van dien.

Ook kun je ze op een traditionele fietsendrager zetten, maar dat is vaak een behoorlijk zware klus, zeker als de fietsendrager wat hoger is geplaatst en de fietsen niet al te licht zijn. Het kan ook anders, met de BikeTrans.

BikeTrans

De BikeTrans is namelijk dé ideale oplossing voor het vervoer van fietsen achterop de camper. Het is een solide en stabiel systeem, voorzien van een eenvoudig liftsysteem. Door dit liftsysteem hoef je nooit meer zware fysieke arbeid te verrichten om je fietsen op een gemakkelijke manier op de camper te vervoeren.

Update maart 2012: de Biketrans kan ook op een buscamper worden gemonteerd

Eenvoudige montage

Montage van een BikeTransDe BikeTrans kent een eenvoudige montage en kan bij de eigen dealer of in de werkplaats van Biketrans worden gemonteerd. Het systeem wordt geheel op maat gemaakt, en in tegenstelling tot traditionele fietsendragers blijven de achterlichten en het nummerbord van de camper altijd zichtbaar.

Ook is het mogelijk om een elektrische of gemotoriseerde fiets met de BikeTrans te vervoeren, bovendien kan er een plateau voor het vervoer van een lichte scooter op worden bevestigd. Het systeem is namelijk geschikt voor het tillen van lasten tot 90 kilogram.

Eenvoudig in gebruik

Liftsysteem van de BikeTransEenvoudiger kan het niet: je rijdt je de fietsen op de BikeTrans en zet ze eenvoudig vast in de beugels.

Daarna brengt het liftsysteem de fietsen op de goede hoogte, zonder enige zware fysieke arbeid.

Duurzaam, degelijk en veilig

Binnenwerk van de BikeTransHet mechanische binnenwerk van de BikeTrans is van hoogwaardige kwaliteit en het toegepaste aluminium is voorzien van een weerbestendige poedercoating, waardoor de BikeTrans zeer duurzaam is en geen last van roest heeft.

Het totale systeem weegt slechts 25 kilogram, is opklapbaar en bovendien zeer eenvoudig te demonteren.

De BikeTrans is voorzien van een valbeveiliging, zodat de fietsen altijd stabiel staan en zeker vervoerd worden. Ook aan je eigen veiligheid is gedacht, zo zit de bediening van de lift aan de rechterzijde van de camper, zodat je altijd aan de veilige kant van de weg staat.Valbeveiliging van de BikeTrans

Middels een slot kan de BikeTrans worden beveiligd tegen het ongeoorloofd gebruik van het liftsysteem.

De BikeTrans wordt niet rechtstreeks aan de onderzijde aan de camperwand gemonteerd, maar via een subframe dat aan het chassis wordt gemonteerd. Dit subframe wordt per camper op maat gemaakt.

Als fietsendragers uitsluitend aan de achterwand zijn gemonteerd bestaat de mogelijkheid dat, bij het gebruik van elektrische fietsen, de achterwand te zwaar wordt belast waardoor lekkage aan de achterwand van de camper kan ontstaan. Montage via een subframe voorkomt dit euvel.

Contact

BikeTrans logo

BikeTrans
Nobelstraat 26

3846 CG Harderwijk
Tel. 0341- 433090

E-mail info@biketrans.nl
Internet www.biketrans.nl

BikeTransBikeTransBikeTransBikeTransBikeTrans