Eura Mobil onthult de Xtura: een halfintegraal camper met offroad-capaciteiten

Eura Mobil Xtura halfintegraal camper met offroad-capaciteiten
Eura Mobil onthult de Xtura: een halfintegraal camper met offroad-capaciteiten

De Duitse camperbouwer Eura Mobil heeft onlangs de Xtura geïntroduceerd, een model dat de lat hoger moet leggen in de categorie van luxe offroad campers. Dit model, gebouwd op het solide fundament van de Mercedes Sprinter 419 CDI, moet de avontuurlijk ingestelde reiziger ruimte, comfort en stijl bieden.

De basis van de Xtura is de krachtige 190 pk sterke Mercedes dieselmotor, die voldoet aan de strenge Euro 6E-emissienormen. Dit maakt de camper niet alleen milieuvriendelijker, maar ook geschikt voor de uitdagende omstandigheden die men tijdens offroad avonturen kan tegenkomen. De motor is gekoppeld aan een geavanceerde sequentiële versnellingsbak en vierwielaandrijving, waardoor de Xtura uitblinkt in zowel prestaties als veelzijdigheid.

Goed geïsoleerde, hoogwaardige polyester opbouw

Het exterieur van de Xtura valt op door zijn unieke aerodynamische design, met een speciale kap boven de cabine die vloeiend overgaat in de opbouw van de camper. Deze opbouw, gemaakt van hoogwaardige polyester panelen en aluminium profielen, is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook uiterst isolerend. Met wanden van 30 mm dik, een dak van dezelfde dikte, en een vloer van maar liefst 85 mm, is de Xtura uitgerust om elke weersomstandigheid het hoofd te bieden.

Face-to-face zithoek

Binnen in de Xtura wordt de luxe en het comfort voortgezet. Het interieur is afgewerkt met lichte tinten en het ‘Chalet Rustico’ meubeldecor, dat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. De camper beschikt over ruime opbergmogelijkheden en is afgewerkt met materialen van hoge kwaliteit. Achterin bevinden zich twee eenpersoonsbedden met koudschuimmatrassen, terwijl voorin een gezellige face-to-face zithoek is gecreëerd.

De keuken van de Xtura is een waar genot voor de culinaire liefhebber. Met een ergonomisch werkblad, een ruime 146-liter koelkast en een kookplaat die zowel gas- als inductiekookzones biedt, is koken in deze camper een ware beleving. De badkamer is eveneens van alle gemakken voorzien, met onder andere een draaibare wand voor de geïntegreerde douche.

Zelfvoorzienend

Voor avonturiers die graag langdurig en zelfvoorzienend reizen, biedt de Xtura een ideale oplossing. De watervoorziening omvat een 145-liter schoonwatertank en een 105-liter afvalwatertank, beide geïsoleerd en verwarmd, waardoor de camper geschikt is voor diverse klimaten. De Alde-waterverwarming en superieure isolatie zorgen ervoor dat bewoners van de Xtura zelfs in extreme omstandigheden comfortabel kunnen verblijven.

Op technologisch gebied onderscheidt de Xtura zich met zijn geavanceerde elektrische systeem, inclusief een 330 Ah gel-lithiumaccu. Dit systeem is toegankelijk via een centraal gelegen elektronische controle-eenheid in de garage van de camper, wat zorgt voor gemak en efficiëntie. Veiligheid en gebruiksgemak staan ook centraal bij de Xtura, met Isofix-bevestigingen en een éénsleutelsysteem voor het hele voertuig.

De instapprijs bedraagt ongeveer 150.000 euro, waarmee de Eura Mobil Xtura zich in het hogere segment bevindt. Veel geld, maar net als de Hymer ML-T is dit een van de weinige halfintegraal campers met offroad-capaciteiten.