Eura Mobil is Camper van het Jaar en NKC-verkiezing Kampeerauto van het Jaar gaat van start

Eura Mobil Activa One 650 HS camper

Eura Mobil Activa One 650 HS gekozen tot Camper van het Jaar

De vakjury van de ANWB heeft de Eura Mobil Activa One 650 HS gekozen tot Camper van het Jaar 2021. Deze prijs zou normaal gesproken op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht worden uitgereikt. De bekendmaking is nu, omdat deze beurs is geannuleerd, online gedaan.

Het feit dat de winnaar nu online bekend is gemaakt, doet uiteraard niets af aan de prijs noch de camper zelf. Aansluitend gaat ook de NKC-verkiezing voor de Kampeerauto van het Jaar van start. Laten we hopen dat de prijsuitreiking daarvan – in januari op de Caravana – wél gewoon door kan gaan.

Voordat we verder gaan met de verkiezing voor de Kampeerauto van het Jaar volgt hier nog wel het juryrapport van de ANWB:

Eura Mobil Activa One 650 HS

De Eura Mobil is een goed doordachte alkoofcamper op een lengte van slechts zeseneenhalve meter. Hoewel het interieurconcept al van andere merken bekend is, valt de Activa One op door zijn prijs. Rijbewijs B voldoet en dat maakt hem bereikbaar voor een groot publiek.

Veel ruimte en goede isolatie

De degelijke bouwwijze uit duurdere camperseries is in dit model onveranderd toegepast. De afwerking van de volledig verlijmde, houtvrije opbouw maakt indruk. Eura Mobil voorziet zijn campers met een dubbele bodem met extra bergruimte en plek voor de technische installaties. Samen met een schuifdeur die de cabine scheidt van de goed geïsoleerde opbouw, maakt dit de camper ook geschikt voor winterkamperen. In de alkoof bevinden zich eenpersoonsbedden in de lengterichting, die via stevige traptreden bereikbaar zijn. Een comfortabele rondzit achterin biedt volop zitplek, waarbij het ruimtelijk effect en de rondom geplaatste en geïsoleerde vensters het verblijf onder alle weersomstandigheden veraangenamen.

Kampeerauto van het Jaar

NKC Kampeerauto van het JaarIn tegenstelling tot de ANWB-verkiezing voor de Camper van het Jaar, is de verkiezing van de NKC veel meer een publieksverkiezing. Een vakjury maakt een eerste selectie en stelt de lijst van genomineerde kampeerauto’s samen. Bovendien worden de prijzen in drie categorieën uitgereikt: buscampers, halfintegraal campers en integraal campers. Van de andere soorten campers, zoals liners, alkoven en afzetunits, worden er in ons te weinig verkocht om ook die mee te laten dingen.

Genomineerden

Ook dit jaar heeft de vakjury van de NKC een selectie gemaakt uit het grote aanbod van nieuwe en vernieuwde campermodellen. Hieruit zijn per categorie drie genomineerde campers gekozen die aanspraak moeten maken op de titel Kampeerauto van het jaar. De winnende campers, of in dit geval kunnen we het beter over kampeerauto’s hebben, worden bekendgemaakt op 21 januari 2021, op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden. Het is vanwege het groeiende aantal coronabesmettingen uiteraard nog even afwachten of die beurs überhaupt door kan gaan. Op dit moment zijn dit soort evenementen, mits wordt voldaan aan de bekende veiligheidsvoorschriften, nog wel toegestaan.

Stemmen

De NKC roept alle geïnteresseerden op om hun stem uit te brengen. Dat kan via de oranje button op deze pagina van de website van de NKC, en tot 1 november aanstaande. Op die pagina vind je ook links naar informatie over de genomineerde kampeerauto’s.

Gratis NKC-lidmaatschap

Je hoeft geen NKC-lid te zijn. Sterker nog, de NKC verloot onder de mensen die een stem uitbrengen tien gratis basislidmaatschappen ter waarde van 59 euro. Als je al lid van de NKC bent terwijl je zo’n lidmaatschap wint, dat verrekent de NKC dat met jouw lidmaatschap in 2021.

Beelden: ANWB, NKC