Eura Mobil Activa One 630 LS: compacte maar ruimtelijke alkoof camper

Eura Mobil Activa One 630 LS alkoof camper
Eura Mobil Activa One 630 LS: compacte maar ruimtelijke alkoof camper

Bij campers is het vaak een uitdaging om een compact formaat te combineren met ruimte voor het hele gezin. Op dat gebied blinken natuurlijk de ‘old school’ alkoof campers uit. Die bieden dankzij de alkoof boven de cabine immers veel ruimte voor hun lengte.

De Eura Mobil Activa One 630 LS laat dat ook heel goed zien, door ondanks de vrij geringe lengte toch ruimte voor het hele gezien te bieden. Deze camper heeft een relatief ruime indeling en veel bergruimte. In combinatie met de maximum toegestane massa van 3500 kilo is dit een prima keuze voor gezinnen die graag samen op avontuur gaan.

Grote, gezellige zitgroep

Bij het betreden van de camper valt de ruime zitgroep meteen op. Deze zitgroep, het kloppende hart van de camper, is zo ontworpen dat er zowel ruimte is voor ontspanning als voor gezellige momenten samen. De bank langs de zijkant kan bij de zitgroep betrokken worden, en zorgt zo voor extra zitplaatsen. Het geheel biedt een uitnodigende sfeer en maakt de zitgroep een ideale plek voor zowel ontspannen gesprekken als gezellige spelletjesavonden. De keuze voor natuurlijke doch lichte kleuren en materialen benadrukt een rustige en uitnodigende sfeer.

Slaapruimte voor het hele gezin

Een van de slimme ontwerpelementen is de slaapruimte in de alkoof boven de bestuurderscabine. Dat is natuurlijk een klassiek iets maar blijft een ruimtewinner eerste klas. Deze ruimte biedt wee comfortabele slaapplaatsen en bevat ook een groot dakvenster dat overdag veel licht binnenlaat, wat bijdraagt aan een gevoel van ruimtelijkheid. Samen met het centrale dakvenster zorgt dit ervoor dat het interieur van de camper licht en ruimtelijk aanvoelt. Dankzij de alkoof, de tot tweepersoonsbed om te bouwen dinette en de langsbank is er ook voldoende slaapgelegenheid voor de hele familie. Hierbij dient men er rekening mee te houden dat Eura Mobil de Activa One 630 LS standaard met 4 gehomologeerde zitplaatsen uitvoert. Het is mogelijk om de 2 naar achteren gerichte zitplaatsen ook van gordels te voorzien, maar dan komt de MTM boven de 3500 kilo uit en is er dus een rijbewijs C(1) nodig om de camper te besturen.

Keuken en badkamer

De keuken in de Activa One 630 LS is compact maar volledig uitgerust. Met een drie-pits kookstel en slimme opbergoplossingen is elke centimeter efficiënt gebruikt. Hoewel de koelkast aan de kleine kant kan zijn voor grote gezinnen, blijkt uit het ontwerp dat er goed nagedacht is over functionaliteit. Achterin de camper bevindt zich een volledig uitgeruste badkamer met douche en toilet, die privacy biedt dankzij een scheidende deur. Het ontwerp zorgt ervoor dat de ruimte niet te klein aanvoelt, wat bijdraagt aan het comfort van de camper.

Klassiek model, maar ook modern

Samenvattend is de Eura Mobil Activa One 630 LS, omdat het een alkoof camper, ergens klassiek te noemen. Maar het is evengoed ook een moderne en compacte camper die verrassend veel ruimte en comfort biedt. Een slim ontworpen camper, die laat zien dat je ook met een kleiner formaat niet hoeft in te leveren op leefbaarheid en stijl. Daarmee is deze camper een interessante keuze voor gezinnen die van vrijheid en avontuur houden, maar niet willen inboeten op comfort.