Erwin Hymer Group gaat samenwerking aan met Ford

Erwin Hymer Group en Ford

Erwin Hymer Group gaat samenwerking aan met Ford

De Erwin Hymer Group, het overkoepelende concern van merken zoals Bürstner, Carado, Dethleffs, LMC en uiteraard Hymer, slaat de handen ineen met het Amerikaanse Ford.

Sommige van het concerns merken maken al gebruik van Ford basisvoertuigen, maar deze samenwerking wordt met deze nieuwe overeenkomst uitgebreid. Dit mede vanwege leveringsproblemen bij andere toeleveranciers, waaronder Fiat.

Tot 2024

Vooralsnog geldt de nieuwe overeenkomst tot 2024. De overeenkomst betreft naast gesloten bestelwagens ook diverse chassis combinaties en kleinere bestelwagens. Hieruit valt op te maken dat de Erwin Hymer Group de Ford basisvoertuigen gaat gebruiken voor uiteenlopende campers, van buscampers tot alkoofcampers.

Hier moet wel een kanttekening bij worden geplaatst. De Ford Transit Custom kan namelijk niet ‘zomaar’ de bekende Fiat Ducato vervangen. De Transit is immers een stukje smaller en heeft een kleinere laadruimte. Of en hoe dit opgelost gaat worden is onduidelijk. Dat verschilt uiteraard per soort camper, en dan vooral bij buscampers.

Niet de eerste keer

Erwin Hymer Group en Ford Dit is niet de eerste keer dat de Erwyn Hymer Group en de Amerikaanse automotive gigant de samenwerking aangaan. Zo vormde de Ford Transit in de jaren 80 de basis voor de Hymercar — Hymer’s eerste buscamper. Meer recentelijk (2004) leverde Ford de basisvoertuigen voor uiteenlopende halfintegraal-, integraal- en alkoofcampers van het Duitse concern.

De campers met een Ford basisvoertuig vielen een aantal jaren geleden echter uit de gratie als gevolg van problemen met de 2.2 TDCI dieselmotor van Ford. Deze problemen zijn met de introductie van een nieuwe, moderne generatie voertuigen opgelost.

Meer dan alleen basisvoertuigen

Overigens behelst de samenwerking meer dan alleen de basisvoertuigen. Hymer en Ford gaan een ‘strategisch partnerschap’ aan op gebied van wetgeving en de behoeften van de klanten. Hiermee doelt men op zaken zoals connectiviteit, digitalisering, elektrificatie, emissiewetgeving en de integratie van rijhulpsystemen. Concreet houdt dit in dat Ford Hymer nauw zal betrekken bij de ontwikkeling en productie van de basisvoertuigen en verwante systemen.