Een elektrische camper proberen? Lightstern heeft speciale routes uitgezet

Lightstern heeft speciale routes uitgezet om kennis te maken met elektrische campers

Een elektrische camper proberen? Lightstern heeft speciale routes uitgezet

Veel camperaars zijn huiverig om de overstap te maken naar een elektrisch aangedreven camper. Daarom heeft het Duitse Lightstern speciaal voor mensen die het eerst op vakantie gaan met een elektrische camper zogenaamde “beginners tochten” opgesteld.

Met deze tochten hoopt het bedrijf, dat elektrische campers verhuurt, te laten zien dat de twijfels en zorgen rondom elektrische campers (grotendeels) onterecht zijn.

Laadinfrastructuur

Want zorgen, die zijn er uiteraard. Niet per se over de campers en de actieradius daarvan want daarvan zijn de gegevens immers bekend. De zorgen betreffen eerder het laadproces. Veel mensen zijn nog steeds in de veronderstelling dat het opladen van de accu vele uren in beslag neemt, terwijl dit in de realiteit helemaal niet het geval is.

Achim Trumpfheller, eigenaar van Lightstern: “De grootste zorgen die mensen hebben, gaan over de oplaadinfrastructuur. Ze zijn bang dat ze te veel tijd moeten besteden aan het opladen. Door routes [de beginners tochten, red.] voor te stellen met bestemmingen overdag waar de accu’s nachts gemakkelijk kan worden opgeladen, nemen we deze bezorgdheid weg.”

Twee routes door Duitsland

Het is geen verrassing dat een Duits merk als Lightstern routes samenstelt die door Duitsland lopen. Toch is er ook een andere reden, namelijk de behoorlijk goede laadinfrastructuur bij onze oosterburen. De relatieve hoeveelheid laadpunten in Duitsland is weliswaar niet zo hoog als in Nederland maar toch zeer bruikbaar.

Lightstern heeft speciale routes uitgezet om kennis te maken met elektrische campersMomenteel heeft Lightstern twee routes voor elektrische campers: een kortere door het noorden van het land en een langere door het midden en het zuiden van Duitsland. “Onze tours zijn gemaakt om onbesliste klanten te overtuigen, maar je kunt ze natuurlijk net zo goed met je eigen elektrische auto volgen”, vervolgt Trumpfheller.

Overigens laat Lightstern het hier niet bij. Het merk hoopt in de toekomst ook routes door het oosten en westen van Duitsland samen te stellen en ook eentje in Nederland.

Zelf ontwikkelde elektrische buscamper

Lightstern is een relatief onbekend bedrijf. Logisch, aangezien het pas vorig jaar werd opgericht door Anne Sieferer en Achim Trumpfheller. Oorspronkelijk was het hun plan om grote campers te verhuren, maar toen dit door leveringsproblemen niet mogelijk bleek besloot het duo het over een andere boeg te gooien. In samenwerking met bedrijven uit de regio ontwikkelden ze een elektrische aangedreven buscamper op basis van de Nissan e-NV200, een model dat ze nu te huur aanbieden. Deze camper heeft een actieradius van 180 kilometer en kan met slechts enkele laadsessies per dag bijna 500 kilometer afleggen.