Gewoon zonder Umweltsticker naar Caravan Salon Düsseldorf

Campersite.nlVelen onder ons zullen hebben gemerkt dat er in Duitsland met ingang van 1 januari 2008 een milieusticker verplicht is gesteld voor voertuigen in aangewezen milieuzones (´Umweltzonen´). Met die milieusticker toon je aan dat je auto of camper aan bepaalde milieunormen voldoet. Zonder die sticker mag je die zone (zonder het risico op een bekeuring en boete) niet in.

 

Düsseldorf heeft sinds begin dit jaar ook een Umweltzone. Gelukkig vallen het Düsseldorf Messegelände buiten de Umweltzone zodat we ons voor een bezoek aan de Caravan Salon èn de bijbehorende camperplaats geen zorgen hoeven te maken.

Voor hen die liever op een camping verblijven, tijdens het bezoek aan de Caravan Salon in Düsseldorf: ook de Campings Unterbacher See, Lörick en Meerbusch-Langst vallen buiten de Umweltzone.

 

Maar mocht je naast je bezoek aan de Caravan Salon ook een bezoek aan het centrum van Düsseldorf willen brengen, dan dien je dus wel met deze zone rekening te houden en dus of die sticker te beschikken, of je camper (net) buiten de zone te parkeren en met openbaar vervoer verder te gaan.

 

Je dient die milieusticker bijtijds aan te vragen, meer informatie over Umweltzones en stickers vind je op de website van de TÜV Nord . Een plattegrond en informatie over de Umweltzone in Düsseldorf staat op de website van de stad Düsseldorf.