Dreamer komt met nieuw submerk ‘City by Dreamer’ en vernieuwt de Cap Land

Dreamer Cap Land camperbus
Dreamer komt met nieuw submerk ‘City by Dreamer’ en vernieuwt de Cap Land

Dreamer gaat dit seizoen de populaire Cap Land camperbus vervangen en lanceert ook een nieuw submerk, genaamd ‘City by Dreamer’. Het Franse campermerk, zustermerk van Campereven en onderdeel van de grote Rapido Group, richt zich in beide gevallen vooral op campers die ook voor dagelijks gebruik geschikt zijn.

Beide campers worden gebouwd op basis van een Ford Transit Custom. Dreamer, dat overigens ook een zustermerk van Westfalia Mobil is, maakt overigens al lange tijd gebruik van dit basisvoertuig. Voor de Cap Land gebruikt men de 5,40 meter lang L2-variant terwijl men voor het eerste model van City by Dreamer zelfs voor de nog kortere L1-variant heeft gekozen.

City Camp

De ‘City Camp’ is het eerste model van het nieuwe submerk City By Dreamer. Met als basis het compacte Ford Custom L1 chassis, combineert de ‘City Camp’ de behendigheid van een stadsvoertuig met de elementen die essentieel zijn voor een traditionele camper. Dit maakt dit camperbusje een ideale keuze voor diegenen die hun camper niet alleen willen gebruiken voor vakanties, maar ook willen inzetten als een praktisch voertuig voor dagelijks gebruik.

Door dat korte basisvoertuig heeft de camper een lengte van slechts 5,05 meter. Ondanks dat kun je er met vijf mensen in zitten en met vier mensen in slapen. De slaapplaatsen zijn verdeeld over twee tweepersoonsbedden. Een daarvan is de tot een bed om te vormen driezits achterbank, het andere bevindt zich in het hefdak. Je kunt de achterbank optioneel laten vervangen door twee of vier losse stoelen. De ‘City Camp’ is dan een flexibel zespersoons busje maar heeft dan alleen nog de twee slaapplaatsen in het hefdak. Zoals gebruikelijk bij camperbusjes van dit formaat is het keukenblokje heel compact uitgevoerd. Evengoed heeft het wel een gootsteentje, 25-liter Dometic koelbox en een losse eenpits gasbrander.

Standaard is de Ford Custom voorzien van een 136 pk dieselmotor, optioneel kun je ook voor een 170 pk motor kiezen, evenals grotere lichtmetalen wielen, vierwielaandrijving en diverse optiepakketten.

Cap Land

De ‘Cap Land’ is een maatje groter en richt zich op een iets luxueuzere kampeerervaring. Deze camperbus bestaat al een tijdje maar wordt in verband met de recente update van de Ford Transit Custom vernieuwd. De nadruk in de Cap Land ligt wat meer op comfort en luxe, en iets minder op flexibiliteit. De ‘Cap Land’ is echter nog steeds een camperbus die niet alleen camper kan dienen, maar als praktisch voertuig voor dagelijks gebruik.

De lengte van 5,40 meter maakt hem natuurlijk wel iets minder wendbaar dan de City Camp. Maar dit model, gebaseerd op het grotere Ford Custom L2 chassis, biedt wel een ruimer interieur met onder andere een wasruimte achterin. Een zeldzaamheid in campers van dit formaat. Verder kan de achterbank in de Cap Land door middel van een druk op de knop worden omgevormd tot een tweepersoonsbed, en bevinden zich ook twee slaapplaatsen in het hefdak. Bij de Cap Land heeft men voor de Ford Custom standaard voor de 170 pk dieselmotor gekozen, die wordt gecombineerd met een automatische versnellingsbak.