Dometic’s nieuwe ACC3100-systeem maakt reizen met de camper of caravan nog comfortabeler

Dometic ACC3100 airco/verwarming
Dometic’s nieuwe ACC3100-systeem maakt reizen met de camper of caravan nog comfortabeler

Naar de huidige maatstaven is een goede klimaatregeling bijna onmisbaar tijdens onze reizen, zeker als we in een voertuig zitten. Airconditioning is al standaard in auto’s, en nu zie je dat ook meer bij campers en caravans. Dat is vooral fijn als je naar warme gebieden op vakantie gaat, omdat niet iedereen het prettig vindt in de hitte.

Dometic heeft onlangs een nieuw apparaat uitgebracht, de ACC3100, die niet alleen de lucht koelt en verwarmt, maar ook zuivert. Dit is heel handig voor als je met je camper of caravan onderweg bent. Bovendien gaat de Dometic ACC3100 ook heel zuinig met de energie om.

Energiebesparend

Wat de Dometic ACC3100 onder meer uniek maakt, is de warmtepomp die warmte uit de lucht haalt en hergebruikt. Dit betekent dat het apparaat heel efficiënt werkt, waardoor je minder energie verbruikt als je het warm of koud wilt hebben. De ACC3100 helpt niet alleen energie te besparen maar voorkomt schimmel, wat belangrijk is in de kleine ruimtes van campers en caravans. Het systeem zorgt ervoor dat je altijd een aangename temperatuur hebt, ongeacht het weer of seizoen. Dit maakt het verblijf in de camper of caravan een stuk aangenamer, en op een efficiëntere wijze.

Eenvoudige bediening

De bediening van de ACC3100 is heel gemakkelijk dankzij een paneel met verschillende standen, zoals een automatische stand, een extra krachtige stand, een stille stand voor als je slaapt en een stand voor als je het apparaat niet gebruikt. Je kunt zelfs een zonnepaneel bovenop het apparaat plaatsen als je dat wilt.

Twee sensorgestuurde ventilatoren

Een bijzondere eigenschap van de Dometic ACC3100 is dat het twee ventilatoren heeft die door sensoren worden aangestuurd. Deze sensoren houden de luchtkwaliteit in de gaten en zorgen ervoor dat bijvoorbeeld slechte luchtjes of te veel vochtigheid worden aangepakt. Zo blijft de lucht in je voertuig altijd fris.

Dometic werkt ook aan een nieuw, allesomvattend systeem dat verwarming, airconditioning en ventilatie in één apparaat combineert. De ACC3100 zal onderdeel zijn van dit systeem, wat betekent dat het een goede investering is voor de toekomst. Dankzij zijn intelligente functies en het gemak waarmee je het kunt bedienen, maakt de Dometic ACC3100 het leven op reis een stuk comfortabeler.