Dometic introduceert compacte koelkast voor buscampers

Dometic RMV 5305 buscamper koelkast inbouwZOETERMEER – Wie bezig is met het ombouwen van een buscamper, zal menigmaal hebben lopen piekeren over het ruimtetekort. Je wilt immers het liefst een zo compleet mogelijk uitgeruste camper.

In de keuken hoort dan niet alleen een kookgelegenheid, bergruimte en een spoelbakje, maar ook een fatsoenlijke koelkast. Maar die koelkast blijkt in de praktijk toch vaak lastig in te bouwen.

Daarom wordt er bij buscampers vaak uitgeweken naar een heel klein koelkastje, of zelfs naar een losse koelbox. Dometic bedacht dat dit ook anders moet kunnen. Het bedrijf ontwikkelde een compacte absorptiekoelkast die ondanks de beperkte afmetingen nog redelijk wat binnenruimte biedt. De inhoud van de nieuwe Dometic RMV 5305 bedraagt 80 liter. Ongeveer 8 liter daarvan worden gebruikt door het vriesvak. Dit vriesvak is overigens uitneembaar. De nieuwe RMV 5305 is slechts 486 mm breed en kan daardoor in de meeste keukenblokjes van buscampers worden ingebouwd.

De RMV 5305 is een absorptiemodel dat zijn werk zo goed als geruisloos doet, bij een omgevingstemperatuur van 32 graden Celcius kan de koelkast koelen tot 7 graden Celcius en vriezen tot min 12 graden.

De automatische “AES” selectie van de Dometic RMV 5305 kiest automatisch de beste energiebron, waarbij er keus is tussen 12V en 230V alsmede gas. De bediening van de koelkast geschiedt middels een  touchpaneel. Je kunt de deur, die naar keuze links of rechts kan scharnieren, tijdens de rit eenvoudig vergrendelen via een nieuw, handig drukknopsysteem. Voor de winterstalling kan de deur ook in een ventilatiestand worden vastgezet. De nieuwe Dometic RMV 5305 zal zowel voor de OEM partners als voor de aftermarket beschikbaar zijn en heeft een advieswinkelprijs van 1299 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel