Dethleffs Esprit-serie opgewaardeerd, uitgebreid en vernieuwd

Dethleffs Esprit model 2021

Dethleffs Esprit-serie opgewaardeerd, uitgebreid en vernieuwd

De Esprit is de ‘middenklasser’ van Dethleffs en bevindt zich dan ook het middensegment. Het Duitse merk heeft de Esprit-serie van modeljaar 2021 behoorlijk opgewaardeerd.

Bovendien krijgt deze serie krijgt niet alleen een grote dubbele vloer en hoogwaardiger interieur maar ook een aantal nieuwe indelingen.

Vooral die indelingen zijn een zinnige aanvulling. De Esprit-serie was vorig modeljaar verkrijgbaar in slechts twee indelingen. Dat aantal wordt verdubbeld. De Dethleffs Esprit is met ingang van modeljaar 2021 dus beschikbaar in vier verschillende indelingen. Kopers hebben de keus uit twee indelingen met een queensbed en twee indelingen met enkele bedden. De Esprit DBL en EBL hebben een zithoek met langsbanken, iets wat momenteel heel populair is. Logisch, want je hebt hierdoor gewoon wat meer zitruimte. Bovendien hoef je de voorstoelen niet zo snel om te draaien om die ook bij de zithoek te betrekken. Uiteraard zijn de langsbanken om te bouwen tot stoelen met gordel zodat er ook twee passagiers in de Esprit mee kunnen rijden.

Laagbouwchassis en dubbele vloer

De vernieuwde Esprit wordt gebouwd op de bekende Fiat Ducato met een AL-KO laagbouw chassis. Hierdoor is een grote dubbele vloer mogelijk. Die biedt niet alleen extra bergruimte maar zorgt ook voor een betere isolatie. Dat is wel zo handig voor winterkampeerders omdat hierdoor ook de technische apparatuur en tanks vorstvrij zijn ingebouwd. De hoogte van de dubbele vloer is in de vernieuwde Dethleffs Esprit toegenomen tot bijna 30 centimeter. Standaard is de Ducato uitgerust met een 140 pk dieselmotor. De maximaal toegestane massa van de Esprit is 4.250 kilo. De hoogwaardige opbouw (Dethleffs Lifetime Plus) is volledig houtvrij.

Interieur

Dethleffs Esprit model 2021Dethleffs heeft gekozen voor lichte kleuren in het interieur, dat daardoor een goede ruimtelijke indruk biedt. Het houtdecor heeft een voelbare nerf, de hoogglans kastfronten zijn uitgevoerd in leverkleur. Fraai is ook de indirecte verlichting boven de vloer en boven de bovenkasten. Het ‘marmeren’ paneel naast de ingang zal niet iedereen waarderen. Het ingangselement element is wel praktisch en biedt een stevige greep, een schoenenkast en diverse schappen alsmede ruimte voor een optionele 32-inch TV. Dethleffs heeft de Esprit gezien de prijsklasse behoorlijk compleet uitgerust. Hij heeft een aantal items die voor de middenklasse vrij ongebruikelijk zijn. Zo zien we in de Dethleffs Esprit een grote garage twee deuren en een fors draagvermogen van 250 kg en heeft de keuken een XXL-koelkast, snijplank en apothekerskast.

Ook als Gran Turismo leverbaar

Optioneel kunnen kopers van een Dethleffs Esprit ook kiezen voor de Gran Turismo-versie (GT). Deze uitvoering onderscheidt zich door speciale designelementen en een uitgebreide uitrusting.