De Tipi XL van TS Buscamp heeft een ruimtelijke indeling én een wijds uitzicht

De Tipi XL buscamper van TS Buscamp
De Tipi XL van TS Buscamp heeft een ruimtelijke indeling én een wijds uitzicht

Het Duitse TS Buscamp heeft de Tipi XL buscamper ontworpen met een geheel andere filosofie dan de traditionele camperconcepten. Hij biedt door dat originele ontwerp een ongeëvenaarde ervaring van ruimte, comfort en verbinding met de natuur.

Op het eerste gezicht valt hij misschien niet meteen op, maar dan wordt je blik gevangen door het enorme panoramaraam aan de rechterkant en de verlaagde ingang. Deze zaken zorgen voor extra veel ruimte en een bijna panoramisch uitzicht.

Een oase van licht en ruimte

Het kloppende hart van de Tipi XL is de gigantische, panoramische raampartij. Deze slimme feature baadt de leefruimte in een zee van natuurlijk licht en creëert ook een onvergetelijk panorama op de omringende natuur. TS Buscamp heeft een deel van de vloer – het loopgedeelte – verlaagd waardoor er extra veel ruimte is gecreëerd. Samen met het panoramavenster en het hefbed draagt dit aspect in grote mate bij aan de enorme ruimtelijkheid. De verlaagde vloer en het slimme hefbed maximaliseren de ruimte, waardoor je je vrij kunt bewegen en kunt ontspannen in een oase van rust terwijl het grote venster de ruimtelijkheid nog meer benadrukt.

Flexibel en comfortabel

De Tipi XL is ontworpen voor ultieme flexibiliteit. De bank langs de linkerzijde vormt het hart van de camper. Dankzij het uitschuifbare tafelblad kun je hier niet alleen uitstekend werken, maar ook ontspannen, eten en spelletjes spelen. En dat allemaal terwijl je geniet van het uitzicht, direct achter het grote zijraam. De zithoek kan overigens ook worden omgevormd tot een extra slaapplaats.

Het grote hefbed, dat boven de zithoek hangt, speelt ook een belangrijke rol in de indeling. Dit bed kan naadloos in het plafond verdwijnen wanneer het niet nodig is, waardoor een flexibele en ruime leefruimte ontstaat. Ook vanuit dit bed heb je dat fantastische panoramische uitzicht.

De compacte keuken en uitschuifbare badkamer zijn compleet uitgerust en bieden alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. De keuken, gelegen aan de rechterzijde van de camper, is weliswaar compact maar ook volledig uitgerust om alle mogelijke maaltijden te bereiden. De badkamer bevindt zich aan de linkerzijde en lijkt in eerste instantie misschien te klein. Hij is echter uitschuifbaar voor meer ruimte tijdens gebruik en bevat een douche, toilet en wastafel, B

Fiat Ducato

De Tipi XL is opgebouwd op de bekende Fiat Ducato, waarbij de bouwers hebben de gekozen voor de langste wielbasis, zodat deze camper ongeveer 6,40 meter lang is. Hij is voorzien van een 9-traps automatische transmissie, assistentiesystemen en een modern infotainmentsysteem, dit om een ontspannen en veilige rijervaring te garanderen.