De Thule Subsola zorgt voor extra ruimte onder de luifel

Thule Subsola uitbreiding voor luifel camper
Thule Subsola voor extra ruimte onder de luifel

Reizen en kamperen met bijvoorbeeld buscampers wint aan populariteit, maar de beschikbare ruimte zowel binnen als buiten het voertuig blijft een uitdaging. Thule’s antwoord op de ruimte buiten het voertuig is de Subsola, een modulaire uitbreiding voor luifels die tijdens de Caravan Salon 2023 werd onthuld.

De Thule Subsola was vorige maand ook op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht te zien, en trok daar behoorlijk wat bekijks. Er was weliswaar niet zoveel belangstelling voor de Subsola als voor de Outset, maar genoeg te zien dat veel kampeerders ervan overtuigd zijn dat dit een handige vondst is.

Net dat beetje extra ruimte en beschutting

Nu is Thule niet de enige die soortgelijke uitbreidingen voor luifels heeft – Isabella heeft er bijvoorbeeld ook een paar – maar het is niettemin een slimme vondst. Een paar op driehoekige vormen gebaseerde panelen die je aan de hoeken en de zijkant of voorzijde van de luifel bevestigt. Je kunt ze zo opzetten en uitspannen dat ze precies die beschutting bieden die je nodig hebt. Tegen de zon, de wind of tegen de regen.

Strak, Scandinavisch design

Wat veel mensen op de Kampeer & Caravan Beurs ook opmerkten, is dat een luifel die is uitgebreid met de Subsola er ook heel mooi uitziet. De panelen zijn niet alleen praktisch in gebruik maar voegen ook een visueel element toe. Het strakke ontwerp van de Thule Subsola heeft duidelijk wat Scandinavische invloeden maar doet ook een beetje denken aan de handige uitbreidingen voor de luifels van de tenten van De Waard. De keuze voor duurzame materialen benadrukt Thule’s inzet voor milieubewustzijn en biedt een langdurige waarde voor de gebruiker.

Eenvoudig in gebruik

De installatie van de Subsola is eenvoudig en intuïtief, waardoor kampeerders snel en zonder veel moeite hun buitenruimte kunnen aanpassen. De opbergmogelijkheden zijn eveneens doordacht, met een compacte draagtas die het transport en de opslag vereenvoudigt. Deze gebruiksvriendelijkheid is uiteraard een cruciaal aspect van de Subsola en draagt bij aan de mate waarop de kampeerders hem gebruiken.

Voorjaar 2024 beschikbaar

De Thule Subsola biedt een oplossing voor de beperkte ruimte onder de luifel van een (bus)camper of camperbusje en kan daardoor het comfort in belangrijke mate verbeteren. Met een verwachte lancering in de lente van 2024 zullen er genoeg camperaars zijn die met smart op dit nieuwe, handige product zitten te wachten.