De Hobby Maxia Van laat zien wat er mogelijk is met een VW Crafter

Hobby Maxia Van buscamper

De Hobby Maxia Van laat zien wat er mogelijk is met een VW Crafter

Zoals veel andere camperfabrikanten is ook Hobby in zee gegaan met nieuwe toeleveranciers van basisvoertuigen. Het Duitse bedrijf is een samenwerking aangegaan met Volkswagen.

Het eerste productie dat uit die nieuwe samenwerking voortkomt, is de Hobby Maxia Van. Met deze nieuwe buscamper, de eerste camper van Hobby die niet gebaseerd is op de Fiat Ducato, zoekt Hobby bovendien het hogere prijssegment op.

Omdat er nogal wat eisen worden gesteld aan een buscamper in het luxere segment, koos Hobby bewust voor de wat grotere VW Crafter. Deze biedt voldoende ruimte om de camper met alles wat je in een moderne camper mag verwachten, zoals een badkamer. Daarnaast biedt een basisvoertuig van dit formaat ook wat meer mogelijkheden om nét iets extra’s met de indeling te doen. En daarin is Hobby bijzonder goed gelukt. De doordachte indeling maakt van de Hobby Maxia Van een van de blikvangers van de Caravan Salon 2022 in Düsseldorf.

Slimme indeling

Het valt niet direct op, maar de Hobby Maxia Van is uitgerust met een dubbele vloer. Dat zorgt niet alleen voor een lekker vlakke vloer over de gehele lengte, maar geeft ook een betere isolatie én extra opbergmogelijkheden. Op die vloer heeft Hobby een indeling bedacht die nét iets anders is.

Normaal gesproken zie je achterin een buscamper de slaapplaatsen, bestaande uit een tweepersoons dwarsbed of twee enkele bedden in lengte richting. Ook Hobby koos daarvoor, maar voerde die bedden als hefbed uit. Als het bed in de bovenste stand staat, bevindt zich daaronder een ruime, comfortabele zitgroep. In de banken daarvan is ook behoorlijk wat bergruimte. De enkele bedden van het hefbed kunnen eventueel worden samengevoegd tot één king-size bed.

Helemaal voorin de camper zien we de gebruikelijke zithoek, bestaande uit een dwarsbank, tafel en de draaibare voorstoelen. Die dwarsbank kan eenvoudig groter worden gemaakt door middel van een ‘slide-out’.

Tussen de voorste en achterste zitgroep bevindt zich langs de rechterwand het keukenblok. De keuken is uiteraard compleet uitgerust keuken en heeft een handig extra werkblad, dat je met een eenvoudige handeling onder het normale werkblad vandaan kunt trekken. Aan de andere zijde bevindt zich de badkamer. Hier heeft Hobby een slimme, verplaatsbare wand bedacht waardoor je de badkamer makkelijk kunt ombouwen van toiletruimte naar doucheruimte.

Wie in de camper graag een filmpje wil kijken of wil werken, kan profiteren van ‘Campernet’, dat de gebruikers laat beschikken over een hoogwaardige internetverbinding.