De elektrische Volkswagen ID.Buzz GTX: nog krachtiger én met 4WD

elektrische Volkswagen ID.Buzz GTX
De elektrische Volkswagen ID.Buzz GTX: nog krachtiger én met 4WD

De GTX-uitvoering van de Volkswagen ID.Buzz zal geen echte revolutie teweeg brengen in de camperwereld. Maar het is wel zo dat veel mensen gecharmeerd zijn van dit elektrische busje, dat een iconisch design te combineert met een elektrische aandrijving en moderne techniek. De nieuwe, krachtige en sportieve GTX-uitvoering maakt de VW ID.Buzz nóg interessanter als basisvoertuig.

Dit model heeft niet alleen een nog iets sportiever exterieur en interieur, maar biedt ook een krachtigere elektrische aandrijving én vierwielaandrijving (4WD). Daardoor is dit model meer dan alleen een knipoog naar de nostalgische ‘Bulli’ maar ook een bijzonder interessant basisvoertuig voor camperbusjes. Met zijn geavanceerde specificaties en sportieve flair zet de Volkswagen ID.Buzz GTX de toon voor de toekomst van elektrische camperbusjes.

Krachtige prestaties op en naast de weg

Met twee elektromotoren levert de ID.Buzz GTX een gecombineerd vermogen van 250 kW (340 pk) en een koppel van 560 Nm, waardoor hij in slechts 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Deze cijfers beloven niet alleen snelheid, maar ook een soepel rijgedrag op diverse terreinen.

Afhankelijk van de wielbasis beschikt de ID.Buzz GTX over een 79 kWh of 86 kWh accupakket, met een verwachte actieradius iets meer dan 400 kilometer. Gecombineerd met een DC-laadsnelheid van maximaal 200 kW, staat de ID.Buzz GTX garant voor lange avonturen zonder frequente laadstops. Opladen van 10 tot 80% duurt doorgaans hooguit een half uurtje.

Design en comfort

Visueel onderscheidt de ID.Buzz GTX zich met sportieve accenten zoals een honingraatbumper, LED-matrixverlichting, en optionele 21 inch velgen. Ook is hij leverbaar in een paar exclusieve kleuren(combinaties). Binnenin vind je een fraai en sportief alsmede ruim en flexibel interieur, ideaal voor elke camperconversie, compleet met moderne technologieën zoals een 12-inch touchscreen infotainmentsysteem en een optioneel panoramisch dak voor een extra ruimtelijk gevoel.

Veiligheid en technologie hand in hand

De ID.Buzz GTX integreert de nieuwste veiligheidssystemen, waaronder Front Assist met City Emergency Braking en Lane Assist, essentieel voor zowel dagelijkse ritten als lange camperavonturen. Innovatieve features zoals een augmented reality head-up display en ChatGPT integratie in het infotainmentsysteem zorgen voor een interactieve en veilige rijervaring.

Marktintroductie en beschikbaarheid Volkswagen ID.Buzz GTX

De Volkswagen ID.Buzz GTX kan nu al besteld worden en is waarschijnlijk vanaf komende zomer verkrijgbaar, met een geschatte instapprijs van ongeveer €75.000 (exclusief camperinrichting). Dan zal de ID.Buzz GTX een nieuw tijdperk voor elektrische campers markeren, waarbij hij een unieke combinatie van sportiviteit, functionaliteit en een krachtige, efficiënte en fluisterstille biedt, perfect voor de moderne avonturier.