De Car 600 is Eriba’s allereerste camper

Eriba Car 600 buscamper
De Car 600 is Eriba’s allereerste camper

De campermarkt staat aan de vooravond van een spannende ontwikkeling, namelijk de introductie van de allereerste camper van Eriba. Met de Car 600 gaat Eriba een zes meter lange buscamper op basis van de Volkswagen Crafter aanbieden.

Om niet “zomaar een camper” aan te bieden, is de Eriba Car 600 een eerbetoon aan de iconische Touring-caravans van het Duitse merk. Ondanks de nostalgische elementen hebben we het hier uiteraard nog steeds over een eigentijdse camper met een modern en hoogwaardig basisvoertuig.

De Volkswagen Crafter, waarmee de Eriba Car 600 gebouwd is, wordt aangedreven door een krachtige 177 pk dieselmotor, gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. Ook is de camper uitgerust met moderne veiligheidsvoorzieningen zoals adaptieve cruise control en een achteruitrijcamera, wat bijdraagt aan een veilige en plezierige rijervaring. Met een lengte van 599 cm en een breedte van 207 cm (exclusief buitenspiegels) komt de camper qua afmetingen overeen met de populairste buscampers.

Nostalgische elementen in een modern jasje

In visueel opzicht is de Eriba Car 600 dus een eerbetoon aan de iconische Eriba Touring-serie uit de jaren ’60, maar dan wel met eigentijdse techniek en inzichten. Net zoals we bij de Colour Editions van de Eriba Touring en de Volkswagen California en Transporter zien, is de camper verkrijgbaar in opvallende tweekleurige exterieuropties, waaronder Ocean Intense, Rouge Cerise en Gris Indium Métallisé. Deze kleuren zullen niet alleen liefhebbers van klassieke caravans en campers aanspreken, maar ook de moderne kampeerders die waarde hechten aan een onderscheidende stijl.

Interieur: mix van comfort en retro-charme

In het interieur van de Eriba Car 600 is het retro-gevoel volop aanwezig, zonder dat het als “too much” overkomt. De combinatie van kleurrijke stoffen en hoogwaardige materialen creëert een modern interieur met een subtiel nostalgisch tintje. Het zitgedeelte is gezellig en functioneel, bestaande uit een tweezits dwarsbankje, uitbreidbare tafel en draaibare voorstoelen. Het dwarsbed, met afmetingen van 200 x 136 cm, is voorzien van schotelveren om een goede nachtrust te garanderen.

De keuken van de Eriba Car 600 heeft onder anderen een 90-liter koelkast die zowel van binnen als buiten bereikbaar is en een uitklapbaar extra werkblad. De badkamer is compact, maar biedt alle nodige voorzieningen. Een slimme indeling en design zorgen ervoor dat ondanks de bescheiden afmetingen de ruimte optimaal wordt benut. De keuze voor open bovenkastjes in het interieur kan tijdens het rijden voor uitdagingen zorgen, aangezien er voorwerpen uit zouden kunnen vallen.

Allereerst als ‘First Edition’

De eerste exemplaren van de Eriba Car 600 staan vanaf maar bij geselecteerde dealers, en zijn uitgevoerd als ‘First Edition’. Met een startprijs van €107.190 bieden ze extra’s zoals gasverwarming, lichtmetalen velgen en verwarmde voorstoelen.