Dat een camper ook goedkoop kan zijn, laat de Dacia Jogger Camper zien

goedkope Dacia Jogger Camper van Camperiz

Dat een camper ook goedkoop kan zijn, laat de Dacia Jogger Camper zien

Een splinternieuwe camper voor minder dan 30 mille. Dat hoor je niet vaak. Toch is het mogelijk, zoals de Spaanse camperbouwer Camperiz laat zien.

Camperiz introduceert namelijk een minicamper op basis van de Dacia Jogger. Dat is iets waar Dacia zelf ook mee bezig is, maar dat gaat nog minstens een jaar duren. De vraag is ook of die net zo goedkoop zal zijn als degene die Camperiz op de markt brengt.

Concessies

De Dacia Jogger is natuurlijk veel kleiner dan de meeste bestelwagens die als basis voor een camper dienen. Daarom kun je van de door Camperiz omgebouwde Dacia Jogger natuurlijk niet dezelfde ruimte en mogelijkheden verwachten. Het gaat hier immers om een minicamper, ook wel kampeerbusje genoemd. Je moet wat concessies doen: je beschikt over minder ruimte, minder woon- en slaapcomfort en er is ook geen badkamer.

De allergoedkoopste camper?

In Spanje, waar geen sprake van BPM is, kun je de Camperiz Dacia Jogger Camper al voor iets meer dan 23.000 euro kopen. Die BPM hebben we helaas dus wel in Nederland, waardoor de Dacia Jogger al gauw zo’n 4 mille duurder uitvalt. Inclusief bijkomende kosten en wat opties zou de Dacia Jogger Camper hier ongeveer 30 mille gaan kosten. Dat is een bijzonder scherpe prijs voor een nieuwe camper, ook al betreft het een minicamper/kampeerbusje.

Wie wil, kan nog goedkoper uit zijn: Camperiz bouwt deze campers namelijk ook op basis van een gebruikte Dacia Jogger. Helaas is de Dacia Jogger nog maar zo kort op de markt dat het prijsverschil met een nieuwe te verwaarlozen zal zijn. Over een paar jaar kan dit natuurlijk wel een interessant alternatief zijn.

Dacia Jogger Camper

De Dacia Jogger Camper beschikt over vijf zitplaatsen en heeft ook zijn normale bagageruimte. Dat betekent dat je deze dus nog steeds prima voor dagelijks vervoer kunt gebruiken. In de basisversie heeft de Dacia Jogger een ECO-G-motor van 100 pk en een automatische transmissie. Tegen meerprijs is er ook een ‘Essential’ uitrustingsvariant kiest met 8-inch infotainmentsysteem en dakrails.

Voor de ombouw tot camper voegt Camperiz een bedmodule met uitneembare matras en een opbergruimte van 60 liter toe. Ook is er een keukenblokje, met een 15 liter compressorkoelkast, 100 Ah huishoudaccu, een los gaskookplaatje, een 12-liter watertank, een buitendouche, twee campingstoelen en een tafel.

Tegen meerprijs kan Camperiz de camper uitrusten met een Webasto verwarming, boiler, omvormer, voortent en dakdrager. Wie alle opties kiest, moet rekenen op een ongeveer 5.000 euro hogere aanschafprijs.