Crosscamp Flex 541: een nieuwe dimensie in flexibiliteit en comfort

Crosscamp Flex 541 buscamper op Opel Movano

Crosscamp Flex 541: een nieuwe dimensie in flexibiliteit en comfort

Crosscamp, een merk van de Erwin Hymer Group, kenmerkt zich doordat het leveringsprogramma volledig uit compacte camperbusjes bestaat. Tot nu toe tenminste, want het Duitse merk gaat zijn programma in modeljaar 2024 uitbreiden met een aantal grotere varianten op basis van de Opel Movano.

De meest interessante van de drie nieuwe modellen is de Crosscamp Flex 541. Deze innovatieve buscamper belooft een nieuwe dimensie in flexibiliteit en comfort te brengen voor zowel kampeerliefhebbers als dagelijkse gebruikers.

Veelzijdige gebruiksmogelijkheden

De Crosscamp Flex 541 is een multifunctioneel voertuig dat zich onderscheidt door zijn modulaire ontwerp. Met een totale lengte van slechts 5418 millimeter past de Flex 541 in de meeste parkeerplaatsen en voelt hij zich ook prima thuis in steden en op kleine landwegen. Het voertuig biedt zitplaats aan maximaal vier personen, waardoor het zowel in het dagelijks leven als op vakantie ruimte biedt voor het hele gezin of meereizende vrienden.

Het unieke, modulaire meubelconcept van de Flex 541 zorgt voor woon- en slaapcomfort, terwijl het bijna onbeperkte opbergruimte biedt voor fietsen, surfplanken, paragliders of andere sport- en vrijetijdsuitrusting. De Flex 541 kan ook gemakkelijk worden omgevormd tot een verhuiswagen, een ruime bestelwagen voor grote aankopen, of een praktische gezinsauto.

Flexibele indeling

Binnenin de Flex 541 nemen de bestuurder en passagier plaats op draaibare ‘captains-chairs’ met armleuningen. De grote opbergruimte boven het cabinegedeelte biedt voldoende ruimte voor jassen of andere grote voorwerpen. De wandbekleding in houtdecor in de open woonruimte zorgt niet alleen voor een huiselijke sfeer, maar bevat ook bevestigingsrails waar praktische opbergvakken en houders uit het Crosscamp Custom Parts-programma aan kunnen worden bevestigd.

In plaats van een vast bed in de achterkant, heeft de Flex 541 een grote slaapbank die met een paar handgrepen kan worden opgeklapt en ruimtebesparend aan de zijwand kan worden bevestigd of indien nodig volledig kan worden verwijderd. Uitgetrokken ontstaat er een tweepersoonsbed van 2,0 meter lang en 1,33 meter breed.

Prijs en beschikbaarheid

De Crosscamp Flex 541 is nu verkrijgbaar bij geselecteerde Crosscamp-partners vanaf €66.499. Deze prijs is exclusief BPM en gebaseerd op het Duitse BTW-tarief. Hij omvat de uitgebreide standaarduitrusting van de Unlimited-editie, waaronder hoogwaardige cassettevensters, een 3,50 meter brede luifel met voortentverlichting en een standkachel op diesel voor de koudere dagen.

Optioneel slaapdak

Voor degenen die op zoek zijn naar nog meer ruimte en comfort, biedt de Crosscamp Flex 541 een optioneel slaapdak. Dit innovatieve kenmerk voegt aan de Flex 541 een ruime slaapplaats voor twee personen toe, terwijl het voertuig nog steeds de flexibiliteit behoudt om voor dagelijks vervoer te gebruiken. Het slaapdak is gemakkelijk te openen en te sluiten, waardoor het een praktische en handige toevoeging is voor zowel korte als lange reizen.

Full 600 en Full 640 modellen

Naast de Flex 541 breidt Crosscamp zijn aanbod ook uit met de Full 600 en Full 640 modellen, beide eveneens gebaseerd op het Opel Movano basisvoertuig. Deze modellen bieden meer ruimte en comfort, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen. Hoewel deze modellen groter zijn dan de Flex 541, behouden ze nog steeds de kenmerkende flexibiliteit en functionaliteit van Crosscamp. Of je nu op zoek bent naar een compacte en veelzijdige camper van zoals de Flex 541, of een ruimere en comfortabelere optie zoals de Full 600 of Full 640, Crosscamp heeft een model dat aan je behoeften voldoet.